301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Ağustos 2021 - Pazar 22:17 Bu haber 320 kez okundu
 
Halil Nacar: İstediğiniz zaman aşı olabilirsiniz
Halil Nacar: İstediğiniz zaman aşı olabilirsiniz
SAĞLIK Haberi


Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, ilde 1 milyon 232 bin 756 kişiye 2 milyon 275 bin 254 doz korona virüs aşısı yapıldığını söyledi.

Nacar, yaptığı açıklamada aşılama programının başladığı tarihten bu güne kadar Adana’da 1 milyon 232 bin 756 kişiye 2 milyon 275 bin 254 doz korona virüs aşısı yapıldığını belirterek, bugün itibarıyla aşı hakkı tanımlanan hedef nüfusun yüzde 74,5’inin aşılandığını vurguladı. Nacar, "Aşı hakkı tanımlanmış ancak henüz aşısını yaptırmamış vatandaşlarımızı özel ve kamu hastanelerine, üniversite hastanelerine, aile sağlığı merkezlerine ve AVM’lerde kurduğumuz aşı istasyonlarına bekliyoruz. Tüm aşı istasyonlarımızda randevunuza bakılmaksızın istediğiniz aşınızı ücretsiz olabilir, kendinizi ve ailenizi hastalığa karşı daha korunur hale getirebilirsiniz" dedi.

 
Adana’da bazı grupların aşıyı yaptırma konusunda kararsız ve endişeli olduğunun gözlendiğini belirten Nacar, şöyle devam etti:

“Günümüzde bilimsel çalışmalar çok güçlü olarak aşılama ile özellikle hastaneye yatışların ve ölümlerin azaldığını göstermektedir. İlimizde özellikle 40 yaş altı nüfusumuzda Covid-19 aşılama oranı diğer yaş gruplarına oranla daha düşüktür. Son bir aydaki hastalara baktığımızda yüzde 65’ini 40 yaş altı nüfusun oluşturduğu görülmektedir. Hastalığa yakalananların çoğunluğunu aşı yaptırmayan genç nüfus oluşturmaktadır. Gençlerimizin aşı olmaları aşı olmuş aileleri ve ileri yaştaki büyüklerinin hastalıktan korunması açısından çok önemlidir. Toplum olarak normal hayata dönebilmenin tek yolunun Covid-19 aşısı olmak, maske ve mesafe kuralına uymak olduğunun bilinmesini rica ederiz."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Halil, Nacar:, İstediğiniz, zaman, aşı, olabilirsiniz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı