301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Ocak 2022 - Perşembe 21:43 Bu haber 231 kez okundu
 
Gülaçtı: Adana'ya destek olacak kararları onaylıyoruz
Gülaçtı: Adana'ya destek olacak kararları onaylıyoruz
SİYASET Haberi


Ak Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, Adana'ya destek olacak kararları cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak geciktirilmeden tamamının onayladıklarını, bundan sonra da şehir için onaylamaya devam edeceklerini vurguladı.

 Hükümetin açıkladığı 2022 yılı yatırım programlarının içerisinde Adana Metrosu’nun ikinci etap projesi yer almadı. Kentin trafiğinin çözümü amaçlı önemli bir adım olacak metro konusunda bu kez kent meclisi üyeleri birbirine düştü. Açıklanan programın ardından açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından yaşanan konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Karalar paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Adana'da trafik sorunu metrosuz çözülmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2. etabı onaylamasını bekliyorduk ama onaylamadı. Niye onaylamadığını bilmiyoruz. Bu benim meselem değil, bütün Adana'nın ve Adanalıların meselesi. Yeniden değerlendirilerek onaylanmasını bekliyoruz.”

Karalar’ın bu paylaşımının ardından Ak Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, basın toplantısı düzenledi. Karalar'ın algı çalışması yaptığını iddia eden Gülaçtı, “Karalar, 'Adana'da yapmak istediklerin 2. etap metro çalışmasının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından engellendiğini' yönünde aslı astarı olmayan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımızı, Adana'mıza yapılacak yatırım noktasında engel olmakla suçlamak bir akıl tutulması değilse siyasi bir garabettir. Adana'mıza AK Parti iktidarlarımız döneminde yapılan milyarlarca lira yatırımın tamamında Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat takibi söz konusudur. Yeni stadyumdan adliye binasına, şehir hastanesine kadar şimdi sayamayacağımız birçok dev eser Adana'mıza Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya konulmuştur. Cumhurbaşkanımız Adanalılara ve Adanamıza aşık birisidir. Karalar yönetiminin kendisinin yapması gereken ancak yarım bırakılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nü de bakanlığın devralması sayın cumhurbaşkanımızın Adana’ya olan aşkının son örneklerinden birisidir." diye konuştu.

Gülaçtı, Karalar'ın vaat ve sözlerini yerine getirmediğini, şehrin sorunlarını çözemediğini savunarak, Adana'ya destek olacak kararları cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak geciktirilmeden tamamının onayladıklarını, bundan sonra da şehir için onaylamaya devam edeceklerini vurguladı. “Onaylanmayan metro projesi değil, borçlanma limitini doldurduğu için kanunen onaylanması imkansız olan dış borçlanma talebidir.” diyen Gülaçtı, bir büyükşehir belediye başkanını olarak belediyenin borçlanma limitini aştığını bilmemesinin imkansız olduğunu dile getirerek, “Ancak çıkıp 'cumhurbaşkanlığı talebimi onaylamadı' diyerek algı yapmak hem bu şehre hem de Adanalılara yapılan bir saygısızlıktır. Onaylanmayan metro projesi değil, borçlanma limitini doldurduğu için kanunen onaylanması imkansız olan dış borçlanma talebidir. Metroyu yapmak istiyorsanız kimse sizin projenize engel değil. Bu meclisten de zaten onay almış bir projedir.”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Gülaçtı:, Adana'ya, destek, olacak, kararları, onaylıyoruz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı