301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Aralık 2023 - Pazartesi 21:39 Bu haber 329 kez okundu
 
“GÖNÜLLÜLÜK AYNI ZAMANDA SOSYAL BİR SORUMLULUKTUR”
“GÖNÜLLÜLÜK AYNI ZAMANDA SOSYAL BİR SORUMLULUKTUR”
AKTUALİTE Haberi


Ulusal ve uluslararası alanda gönüllülük kültürünün bir toplum değeri olarak yaygınlaştırılması için iyilik hikâyelerinin ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve toplumla buluşturmak amacıyla düzenlenen Kızılay Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri sahiplerini buldu. Adanalı gazeteci Fulya Öztürk, ödülünü, Kızılay’ın Adanalı 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı’nın elinden aldı.

 

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin hemen ardından arama kurtarma ekiplerinin bulunduğu kargo uçağı ile afet şehirlerine giden ve 63 gün boyunca bölgenin ihtiyaçlarının duyurulması için büyük çaba harcayan ve bu çabalarından dolayı “Medyanın Gönüllüsü” ödülüne layık görülen  Fulya Öztürk’e ödülünü veren Kızılay’ın Adanalı 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, iyiliğin önemine vurgu yaptı.

 

Kızılay’ın gönüllü ordusunun topluma örnek olduğunu belirten Saygılı, bütün “iyi” insanları gönüllü ordusuna dahil olmaya davet ederek, bu kapsamda medya ödülüne layık görülen Adanalı Gazeteci Fulya Öztürk’e ödülünü verirken teşekkür edip, kutladı.

 

Saygılı, ulusal ve uluslararası alanda gönüllülük kültürünün bir toplum değeri olarak yaygınlaştırılması için iyilik hikâyelerinin ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve toplumla buluşturmak amacıyla bu yıl 3’ncü kez düzenlenen ödül töreninde, 6 Şubat depreminin yüzyılın felaketi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

 

 “Depremden tam 11 ilimiz etkilendi. Depremden etkilenen illerin toplam alanı Almanya gibi bir ülkenin toplam yüzölçümüne eşdeğer. Hiçbir şekilde öngörülemeyen bu duruma rağmen ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerde olağanüstü çaba harcamıştır. Kaybedilen canların telefisi yok ancak, ekiplerimiz iyilik elleriyle yaraların sarılmasına önemli katkı sumuştur. Tüm gönüllülerimizi yürekten tebrik ediyor, ülkemizin ve tüm insanlığın böylesine afetleri bir daha yaşanmamasını diliyorum.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “GÖNÜLLÜLÜK, AYNI, ZAMANDA, SOSYAL, BİR, SORUMLULUKTUR”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı