301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Mart 2023 - Pazar 22:12 Bu haber 248 kez okundu
 
GÖNÜLLÜ ŞEFLER MİLYONLARCA KAP YEMEK YAPTI
GÖNÜLLÜ ŞEFLER MİLYONLARCA KAP YEMEK YAPTI
SAĞLIK Haberi


Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay’ın tüm afet bölgesinde günde üç öğün olarak verdiği beslenme desteğine ünlü şefler de katıldı. Kızılay Aşevlerinde ocak başına geçen yüze yakın şef Kızılay aşçıları ve gönüllüleriyle birlikte mutfakta milyonlarca kap yemek pişirdi.

Depremin ilk anından bu yana sahada binden fazla profesyonel çalışanı ve 5 bine yakın gönüllüsü ile hem depremzedelere hem de arama kurtarma ve sağlık personellerine destek sağlayan Kızılay’a ünlü şeflerde güç kattı.

Üniversitelerin Gastronomi bölümü öğrencileri, Turizm Akademisyenleri Derneği ve Aşçılar Federasyonu ile birlikte afet bölgelerinde yer alan Kızılay aşevlerine gelen 100’e yakın şef afet bölgesinde yer alan Kızılay aşevlerinde afetzedeler için yemek pişiriyor. 

MasterChef yarışmasının jüri üyesi Danilo Zanna, Gastronomi ödüllü Şef Ömür Akkor, Şef Mert Saraç ve ünlü Şef Rafet İnce’nin de yer aldığı şefler afetzedelere yemek yapmak için kolları sıvadı. Kızılay’ın koordine ettiği beslenme grubu, afetin başından bugüne kadar 30 milyon kaptan fazla yemek üreterek afetzedelere ulaştırdı. 

Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede;

 

5 Aşevi,

352 Mobil Mutfak,

86 İkram Aracı, 

38 Mobil Fırın,

22 Sahra Mutfak,

İle görev yapılmaktadır.

31.2 Milyon Kişilik Sıcak Yemek 

Mobil mutfak ve ikram araçlarını depremden etkilenen tüm illere sevk eden Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar yaklaşık 7.500.000 kişilik çorba, 31.256.000 kişilik sıcak yemek, 36.092.000 ekmek dağıttı. Kızılay 14.477.000’den fazla ikramlık malzeme ve 17.173.000 adet su ve 2.085.000’den fazla içecek dağıtımı gerçekleştirdi. 

Kızılay Beslenme Noktalarını Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından ve www.kizilay.org.tr sitesinden takip edebilirsiniz. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: GÖNÜLLÜ, ŞEFLER, MİLYONLARCA, KAP, YEMEK, YAPTI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı