301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Ağustos 2021 - Çarşamba 21:47 Bu haber 233 kez okundu
 
GELİR 1,6 MİLYAR ARTACAK, 106 BİN KİŞİ İSE KAVUŞACAK!
GELİR 1,6 MİLYAR ARTACAK, 106 BİN KİŞİ İSE KAVUŞACAK!
EKONOMİ Haberi


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Adana’da sürdürdüğü İmamoğlu Sulamaları Projesi'nin tamamlanmasıyla yıllık gelirin 1 milyar 600 milyon TL artması, 106 bin kişiye de ilave istihdam imkanı sağlanması hedefleniyor. Toplam yatırım bedeli 4 milyar lira olan projenin 2,5 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor.

DSİ, yaptığı yatırımlarla Adana’nın mümbit topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmayı sürdürüyor.

Yetkililer, son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirterek, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının üretim deseninin çeşitlenmesine, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışı sağladığını bildirdi. Yetkililer, bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılmasını sağladığını, bir taraftan da yaşam standardını yükselterek için göçü önlediğini bildiriyor.

Adana ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken yetkililer, bu kapsamda Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesinde çalışmalarının sürdüğünü bildiriyor. Adana’nın Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerindeki toplam 1 milyon 65 bin 540 dekar tarım arazisini modern borulu sulama sistemine kavuşturacak “Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi için 2010 yılında Yedigöze Barajı’nın hizmete alındığını anlatan yetkililer, sulamanın yanı sıra enerji faydası da olan bu barajın yılda 967 GWh enerji üretimine sahip olduğunu anlattı. Barajın tamamlanarak ana su kaynağının oluşturulmasının akabinde ovanın bir an önce suya kavuşması ve projenin faydaya dönüştürülebilmesi için çalışmaların kısımlara ayrıldığına dikkat çeken yetkililer, proje kapsamında bugüne kadar 26 bin 230 dekar arazinin sulamaya açıldığını, 617 bin 10 dekar arazide inşaat, 46 bin 800 dekar arazide ise ihale çalışmalarının devam ettiğini, 375 bin 500 dekarlık ek sahanın da planlama çalışmaları tamamlandığına dikkat çekti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: GELİR, 1,6, MİLYAR, ARTACAK,, 106, BİN, KİŞİ, İSE, KAVUŞACAK!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı