301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Şubat 2023 - Cuma 21:54 Bu haber 313 kez okundu
 
Gazeteciler feryad figan, yerel basını öldürmeyin!
Gazeteciler feryad figan, yerel basını öldürmeyin!
AKTUALİTE Haberi


Deprem Mağduru Gazetecilerden BİK'e; "Yeni Yönetmeliği Erteleyin, Bizleri Açlığa Mahkum Etmeyin"


DEPREM MAĞDURU YEREL GAZETECİLER 1 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN VE 1 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK YÖNETMELİĞİN ERTELENMESİNİ İSTİYOR.
 

Gazete ve Dergilerin Resmi Reklam Yayımlama Hakkını Kazanabilmeleri İçin; “Asgari kadro şu şekilde belirtilmiştir; MADDE 82- (1) Gazete ve dergilerin asgari fikir işçisi kadrolarında en az 1 sorumlu müdür (yazı işleri müdürü) ve 1 muhabir istihdam edilmesi zorunludur.

İnternet Haber Sitelerine Dair Şartlar ise; Asgari kadro MADDE 88- (1) İnternet haber sitelerinin asgari fikir işçisi kadrolarında en az 1 sorumlu müdür (yazı işleri müdürü) ve 1 muhabir istihdam edilmesi zorunludur.”

Şeklinde belirtilmiş bu durum özellikle OHAL kapsamında depremden dolayı mağdur olan yüzlerce gazeteyi olumsuz etkilemiştir.

ADANA'DA YEREL GAZETECİLER SESİNİ DUYURMAK İÇİN BİRLEŞTİLER

WhatsApp Image 2023-02-22 at 14.33.36

Haftalık, on beş günlük, aylık gazeteler ile internet sitesi sahibi yüzlerce gazeteci Basın İlan Kurumu Tarafından uygulamaya konulmaya çalışılan yeni yönetmelik kararı ile ikinci büyük depremi yaşıyor.

Haftalık, on beş günlük, aylık gazeteler ile internet sitesi sahibi yüzlerce gazeteci Basın İlan Kurumu Tarafından uygulamaya konulmaya çalışılan yeni yönetmelik kararı ile ikinci büyük depremi yaşıyor.

Yaşanacak olan bu büyük deprem'le yerel gazetecilerden kapılarına kilit vurulmasının istendiğini açıklayan gazeteciler, Basın ilan kurumu genel merkezine ıslak imzalı dilekçe yazarak sorunlarının çözülmesini beklediler.

Adana’da ki Gazetecilerin Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne İlettikleri Metin Şu Şekilde;

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
                                                               İSTANBUL

Biz haftalık, on beş günlük, aylık gazeteler ile internet sitesi sahibi yüzlerce gazeteciyiz.

Bizim görüşlerimiz alınmadan, bilgimiz olmadan ve bizimle temasa geçilmeyerek bir yönetmelik hazırlandığını tarafımıza gönderilen yönetmelik ile haberdar olduk.

Halbu ki yıllardır Basın İlan Kurumu çatısı altında bulunan günlük gazeteler dışında’ki biz gazetelerin sayısı Türkiye genelinde binleri bulmaktadır.
Adana da basın ilan kurumunun bizim özel ilanlar kesintimizden kasasına giren para yıllık bazda hesaplayacak olursa yaklaşık olarak 200 _ 300 bin civarındadır.

Bu da ülke genelinde basın ilan kurumunun yılda 20-25 milyon tl kazancından vazgeçmesi demektir.

Haftalık,Onbeş günlük, aylık gazeteler ve gerçek anlamda internet gazeteciliği yapan sitelerinin zaten ekonomik sıkıntı içerisinde oldukları apaçık ortada görülmektedir.

Bu ekonomik şartlarda,iki kadro şartının dayatılması meslektaşlarımızı ölmeden mezara sokmak demektir. Yıllardır tüm zorluklara rağmen internet gazeteciliği veya yazılı yerel gazetesini çıkaran’la işle ilgisi dahi olmayarak, yeni gazeteciliğe başlayanın aynı kefeye katılması adil bir yöntem değildir. O nedenledir diyoruz,Anadolu yerel basınını yok sayamazsınız.

Bu nedenle sayıları bini geçen gazete kapanma noktasına gelecek ve binlerce gazeteci işsiz kalacaktır.

Basın İlan Kurumu’nda hangi gazetenin zaten ne kadar kazandığı apaçık ortada görülmektedir. Bu ekonomik ağır fatura ile gazeteciler karşı karşıya bırakılmıştır.

Adana ilinde yayın yapan biz haftalık, on beş günlük, aylık gazeteler ile internet site sahipleri olarak öncelikle kazanılmış haklarımızın korunmasını talep ediyoruz.

Yeni çıkan ve bizim yok olmamızı sağlayan bu yönetmelik 1 Nisan tarihi ile yürürlüğe girecektir. Bu haksız bir yöntemdir. Kazanılmış olan bir hak gasp edilemez.  Bu yönetmeliğin yeni işe başlayanlar için uygulanması daha adil olacağını belirtiriz.

Basın İlan Kurumunu be yönetmeliği hazırlayanları, bu kararı tekrar gözden geçirmelerini bekliyoruz.

Ayrıca Adana ilimizi de etkileyen deprem felaketi mualesef medya sektörünü’de etkilemiştir. Kentimizde 428 ölü ve yaklaşık 3 bin civarında yaralı olmuştur. İki deprem nedeniyle kent adeta sessiz bir şehre bürünmüş ve yüz binlerce insan ili terk etmiş çoğu işyerleri halen kapalı durumday’ken akşam üçüncü deprem yaşanmıştır.

Bunca çile ve sıkıntılar içerisinde bir’de medya sektörü olarak’ta çıkarılan bu yönetmelikle bir deprem yaşatılmak isteniyor.

Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından kentimiz dahil 10 ilde Olağan Üstü Hal ilan edilmiştir.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün de Olağan Üstü Hal kapsamında bu iki kadro şartını öncelikle durdurmasını ve iki yıl ertelemesini talep ediyoruz.

Yerel yayın organlarına sahip çıkılmasını ve gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.

HAFTALIK 15 GÜNLÜK AYLIK GAZETELER VE İNTERNET SİTELERİ ADINA YEREL BASINDA BİRLİK GURUBU

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Gazeteciler, feryad, figan,, yerel, basını, öldürmeyin!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı