301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Kasım 2021 - Salı 18:47 Bu haber 352 kez okundu
 
Estetisyenlerden ÇGC'ye ziyaret
Estetisyenlerden ÇGC'ye ziyaret
AKTUALİTE Haberi


ÇGC’yi ziyaret eden Adana Estetisyenler Derneği üyeleri, yeni ve rağbet gören meslek olmasına karşın, mesleğin ehil olmayan kişiler tarafından yapılmasına tepki gösterdiler Estetisyenler ilk kez TÜYAP Fuarı’nda Adana Estetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Atay; estetisyenliğin meslek olarak kabul görmemiş olduğu dönemde mesleğin öncüleri tarafından 1996 yılında kurulduğunu söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e nezaket ziyaretinde bulunan Adana Estetisyenler Derneği Başkanı Atay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Estetisyenlik ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Öznur Atay, estetisyenliğin yeni bir meslek dalı olmasına karşın; çok rağbet gördüğüne dikkat çekti. 2001 yılında estetisyenliğin meslek olarak tanınarak, diğer mesleklerin yanında yer aldığını ifade eden Atay; Seyhan Mesleki Eğitim merkezinde donanımlı bir derslik kurulması için dernek olarak üyelerinin gelirleri ile kurslar düzenlediğini dile getirdi. Atay; “Derneğin ve bu mesleğin öncüleri olarak bilgilerimizi, birikimlerimizi, tecrübelerimizi kursiyerlerimizle paylaştık ve paylaşmaya devam etmekteyiz. Şu anda salonu olan pek çok estetisyeni yetiştirmenin gurur ve onurunu yaşamaktayız” dedi.

Estetisyenliğin yeni bir meslek dalı olmasına karşın günümüzde en çok rağbet gören iş dalı olduğunu, Estetisyenliği meslek olarak seçen kişilerin ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel kurslardan, daha sonra ise M.E.M bağlı merkezlerden kalfalık ve ustalık belgesi alarak salon açmaya hak kazandıklarını belirterek, “Güzellik uzmanlığı meslek kapsamına giren uygulamalar yasalar gereği net bir şekilde belirlenmiş olmasına rağmen uzmanlık alanı olmadığı halde bu işi yapan kişiler ve işyerleri bulunmaktadır. Bu mesleğin ehli olmayan kişilerce yapılması sonucu bilinçsiz ve yanlış uygulamalar yüzünden meslektaşlarımız haksız bir rekabet ortamına maruz kalmışlardır.

Derneğimiz yönetim kurulu olarak her zaman meslektaşlarımızın çıkarlarını korumak için gerekli çalışmaları yapmış ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda yeni çıkan yasaların takipçisi olmuş, üyelerimizi sürekli bilgilendirmiştir. Dernek yönetim kurulu olarak almış olduğumuz sorumlulukla üyelerimizi en iyi şekilde temsil etmenin bilincindeyiz. 2000 yılından itibaren üniversitelerimiz yüksekokullarında 2 yıllık eğitim alarak estetisyen-usta olarak yetişen uzmanlarımız bu alanda başarılı çalışmalarını yürütmektedirler. Yasalarımızın değişmesiyle birlikte üyelerimiz mesleklerini uygulamakta çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle bu yıl yapılacak olan, Adana TÜYAP fuar merkezindeki Güzellik fuarında, Adana Estetisyenler Derneği tarafından düzenlenen güzellik salonları ve güzellik uzmanlarının sorunları konulu bir konferans düzenlenmiştir. Daha sonra bu sorunları dile getirecek toplantı ve çalıştaylar yapılacak ve çözüm arayışlarımız devam edecektir” diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; insanların cilt bakımı ve estetik güzellik konusunda her zaman arayış içerisinde olduğunu belirterek; “Son yıllarda teknolojinin de gelişmesi sonucu, estetik ve güzelleşme konusunda oldukça ilerleme sağlandı ve yeni bir meslek dalı ortaya çıktı. Gerek kadın ve gerekse de erkek, dış görünüme daha çok önem verir hale geldi. Bu noktada da mesleğinde deneyimli, uzmanlaşmış sektörün temsilcileri tarafından olumlu yönlendirmeler ve gerekli müdahalelerle şık ve bakımlı hale gelmişlerdir. Günümüzde ilk izlenim çok önemli. Pejmürde ve bakımsız kişiler; iş bulma ve toplumsal ilişkiler noktasında gerilerde kalmaktadır. Bu nedenle sektöre kalite getirmek, bu mesleği yapanların haklarını korumak, sağlık açısından da çok önemli olan estetislik çalışmasının gerçekten ustalaşmış ve uzmanlaşmış kişiler eliyle yapılması için çaba sarfetmek, bu meslek için gerekli olan teknolojik imkanların kullanılması için nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen Adana Estetisyenler Derneği’ne bu çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Ziyarette; ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Ünkat da yeraldı.

 

KONFERANSA DAVET

Adana Estetisyenler Derneği Başkanı Atay; ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i, 19 Kasım 2021 Cuma günü saat 17.00’de TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenleyecekleri konferansa davet etti. Güzellik uzmanlarının ve güzellik salonlarının mevcut güncel sorunları ve çözüm önerileri konulu konferansın moderatörlüğünü Dermatoloji ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof.Dr.Muhsin Akbaba yaparken, Ankara Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Elif Şebnem Türe konuşmacı olacak.

Kaynak:

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Estetisyenlerden, ÇGC'ye, ziyaret,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı