301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Ekim 2022 - Perşembe 21:51 Bu haber 459 kez okundu
 
“Eşit, Özgür Ve Şiddetsiz Yaşam” Kadın formunun 4.nücüsü yapılacak
“Eşit, Özgür Ve Şiddetsiz Yaşam” Kadın formunun 4.nücüsü yapılacak
AKTUALİTE Haberi


EŞİK PLATFORMUNUN “EŞİT, ÖZGÜR VE ŞİDDETSİZ YAŞAM” KADIN FORUMLARININ DÖRDÜNCÜSÜ ADANA’DA YAPILACAK

Eşitlik İçin Kadın Platformunun başlattığı “Eşit, Özgür Ve Şiddetsiz Yaşam” forumlarının dördüncüsü “Haklarımıza, Hayatlarımıza, hayallerimize sahip çıkmak itiyoruz” sloganı ile 22 Ekim Cumartesi günü Adana’da gerçekleşecek. Mersin, Tarsus gibi çevre il ve ilçelerden çeşitli kadın örgütlenmelerinden kadınların katılımı ile yapılacak etkinlik Seyhan Belediyesi Salman-ı Park Kültür Merkezinde 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

“Eşit, Özgür Ve Şiddetsiz Yaşam Forumları” tarafından Adana Bölge Forumu ile ilgili yapılan çağrıda şu görüşlere yer verildi:

“Sevgili Kadınlar, hepimizin derinden htiği gibi “eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam” sürdürmemizin somut yasal ve toplumsal koşulları ortadan kaldırılmak isteniyor.

İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz çekilme ve Danıştay’ın da bu kararı onaylamasının ardından sıra, 6284 sayılı yasa başta olmak üzere, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesini düzenleyen Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması (CEDAW) sözleşmesine, çocukları istismardan koruyan Lanzarote Sözleşmesi’ne, çocuk istismarı faillerinin affına, nafaka hakkına ve bir bütün olarak Medeni Yasa’ya gelebilir.

Şimdi Anayasa’nın başta kadın erkek eşitliğini güvence altına alan 10. Maddesi ve aile reisliğine son veren 41. Maddesi olmak üzere pek çok maddesinin değiştirilmesi girişimi ile karşı karşıyayız. 

Yaşamlarımıza, yaşam alanlarımıza ve özgürlüklerimize yönelen tehditlere karşı durmak ve geleceğimizi belirlemek için yapmamız gerekenin birlikte mücadele olduğunu, tarihi bir eşikte bulunduğumuzu ve böylesi bir süreçte, birlikte direnmeye verdiğimiz ve vereceğimiz emeğin belirleyici olacağının farkındayız.

Önemli bir seçimin eşiğindeyken, bu topraklarda yaşayan her kesimden kadınlar olarak, bu kadın emeği ve bedeni üzerinden yürütülen her türlü eril siyaseti, tarihin karanlık yüzünde, arkamızda bırakmak; seçimimizin laik, demokratik, adil, eşit, tüm haklara saygılı siyasetten yana olacağını en güçlü şekilde göstermek için buluşuyoruz.

Haklarımıza, hayatlarımıza, hayallerimize sahip çıkacağız!”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Eşit,, Özgür, Ve, Şiddetsiz, Yaşam”, Kadın, formunun, 4.nücüsü, yapılacak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı