301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Şubat 2021 - Pazartesi 21:23 Bu haber 634 kez okundu
 
DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİNE VATANDAŞLIK VERİLSİN
DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİNE VATANDAŞLIK VERİLSİN
DÜNYA Haberi


TBMM’Yİ DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİNE SAHİP ÇIKMAYA, DEVLETİMİZİ DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİNE VATANDAŞLIK VEREREK KORUMA ALTINA ALMAYA DAVET EDİYORUZ.

 Bilindiği üzere Çin sınırları içerisinde olan Doğu Türkistan tarihte ve bugün Türklerin yurdudur. Bugün bile Türkistan denildiği vakit insanlarda en çok çağrışım yapan bölge şüphesiz Uygurlar ve birçok Türk boyuna ev sahipliği yapmış medeniyetin beşiği Doğu Türkistan’dır.

 Çinliler bu bölgeye ‘’yeni toprak’’ anlamında Sincan adını verdiler ve giderek bölgedeki nüfus dengesini bozdular. Bugün geçmişteki Nazi kamplarını andıran sözde eğitim kampları ile bölgedeki huzursuzluk iyice artmıştır. Kamplarda kalan aydınların, sanatçıların muhalif olduğu gerekçesiyle bir suçlu gibi muamele gördüğünü basından ve Türkiye’ye gelen Uygur Türk’ü kardeşlerimizden öğrenmekteyiz. Kamplar konusu hala çözülememişken yeni duyulan gelişmeler biz Türkistanlıları daha da endişelendirmektedir.

 Mustafa Çokay’ın ‘’Her Türk’ün iki vatanı vardır. Birincisi kendi doğduğu topraklar, ikincisi Türkiye’dir.’’ sözünden de anlaşıldığı gibi vatan bildiğimiz Türkiye’miz ile Çin arasında gündeme gelen suçluların iadesi antlaşması muhaceretteki Uygur Türk’ü kardeşlerimizde huzursuzluk yaratmıştır. Yakınlarını ziyaret ve eğitim amaçlı Çin dışında bulunan Uygur Türkleri suçlu olarak nitelendirilmekte ve aileleri kamplara gönderilmektedir. Çin bu gündeme gelen antlaşma ile sınırları dışında bulunan ve Türkiye’ye sığınan Uygur Türklerini çeşitli suçlamalar ile iadesini talep edeceği bilinmektedir.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi 13.11.1933 tarih 15318 sayılı kararname ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde Türk soylu mülteci ve göçmenlere sahip çıkmıştır. Bugün halen binlerce Türkistanlının umudu vatan bildikleri Türkiye Cumhuriyeti’dir. Millet Meclisimizin soydaşlarını düşünerek karar alacağına inanıyoruz. Mustafa Çokay’ın da belirttiği gibi Türkiye Cumhuriyeti ezilen, esaret altında yaşayan, zulme uğrayan Türklerin de vatanıdır.

 Sosyal medyada başlatılan ‘’Uygur Türkleri iade edilemez’’ talebi büyük destek görmüştür. Türkiye’deki Doğu Türkistanlıların ikamet ve vatandaşlık sorunları çözülmeli ve Çin’in hukuksuz taleplerine karşı dikkat edilmelidir.

 Yukarıda da belirttiğimiz üzere bizler de farklı dönemlerde ikinci vatan bildiğimiz ülkemiz Türkiye’ye yerleşmiş ailelerin çocukları, torunları olarak devletimizden Türkiye’ye sığınan soydaşlarımıza vatandaşlık vererek korkularının giderilmesine yönelik adımların atılmasını bekliyoruz. Zulüm gören soydaşlarımıza sahip çıkmak başta insanlık görevimizdir.

Düşüncesiyle, aşağıda adı yazılan STK’ların desteğiyle.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: DOĞU, TÜRKİSTAN, TÜRKLERİNE, VATANDAŞLIK, VERİLSİN,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı