301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Şubat 2023 - Cumartesi 21:36 Bu haber 290 kez okundu
 
Depremi afet yapan hatalı kararlardır
Depremi afet yapan hatalı kararlardır
AKTUALİTE Haberi


Bugün hepimiz, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinin etkisi altındayız. Depremde hayatını kaybedenler, geride bıraktıkları aileler, evlerini kaybedenlerin acısı ve yıkımın yol açtığı hasar hepimizi derinden sarstı.Öngörülebilir ve önlenebilir bir felaket yaşandığına inanıyoruz; bu nedenle üzgün, endişeli ve öfkeliyiz.

Yazıyı Oku
Felaketin ilk dakikalarında tıpkı tüm Türkiye gibi biz de üzgün ve endişeliydik. Haberler gelmeye başladıkça üzüntümüz, öfkeye ve bir şey yapmalı diyen azimli bir sese dönüştü. Yürüttüğümüz diğer tüm çalışmaları durdurarak sahada aktif olan sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat kurduk. İlk 24 saat içinde deprem bölgesine ulaşan Hayata Destek Derneği iş birliğinde afetten etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla iletişime geçerek çağrı merkezi operasyonumuzu bölgedeki ihtiyaçların tespitine yönlendirdik.

Deprem bölgesine ve oradaki gönüllülerimize çadır, uyku tulumu gibi ihtiyaç duyulan malzemeleri gönderdik ve hala göndermeye devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımız, ilk günden beri, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki merkezlerde koordinasyon çalışmalarına destek oluyor. İBB Yenikapı yardım toplama merkezinde ise düzenli çalışmalarımız devam ediyor.

İlk aşamada, bölgede insani yardım sağlayan kuruluşlara destek ve dayanışma çalışmalarımızı sürdürüyor ve ihtiyaç tespitleri yaparak sağlayabildiğimiz destekleri bu kuruluşlara yönlendiriyoruz. Ayrıca, 2 kW'lık bir solar paneli deprem bölgesinde kullanılmak üzere Elektrik Mühendisleri Odası  ile koordineli bir şekilde faaliyete geçirerek depremzedelerin, yardım derneklerinin, arama kurtarma ekiplerinin ve gönüllülerin toplanma ve operasyon alanlarında, çadır kentlerde ve sahra hastanelerinde; aydınlatma, telefon  vb. diğer iletişim gereksinimlerini sağlayan ekipmanların enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Bu zor günlerde, hepimiz elimizden geleni yaparak birbirimize destek oluyoruz fakat insanlarımızın, gelecek kuşakların ve Türkiye’nin yarınlarını güvence altına almak için bir an önce eyleme geçmemiz gerektiğinin de farkındayız.

Greenpeace olarak, sizlerin desteğiyle, depremlere ve iklim krizine karşı dayanıklı, doğaya uyumlu, sosyal ve ekolojik olarak adil yaşam alanları için çalışmaya devam edeceğiz. Bu yeniden inşa döneminin, kâr hırsı veya kısa vadeli kazanımlarla değil, uzun vadeli planlarla, doğayı ve yaşamı öncelikli kılarak gerçekleşmesi için tüm gücümüzle çalışacağız.

Fatma, bu zorlu süreçte yapabildiğimiz her şey senin sayende mümkün oldu.Tüm desteklerin için teşekkürler. 

Hızla toparlanıp yaralarımızı saracağımız ve yeniden daha yeşil ve adil şehirler için harekete geçeceğimiz bu uzun yolda birlikte yürümek dileğiyle.

Greenpeace Akdeniz

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Depremi, afet, yapan, hatalı, kararlardır,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı