301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Haziran 2021 - Perşembe 22:52 Bu haber 407 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesinde CTS Çalışmaları Başladı
Çukurova Üniversitesinde CTS Çalışmaları Başladı
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi bünyesinde “Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS)” kurulması için çalışmalara başlandı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in kurulması için desteklediği ve kurulum aşaması çalışmalarını bizzat takip ettiği CTS, öğrenciler ile çalışanların kampüs sınırları dahilinde cinsel taciz ve saldırıya maruz kalmaları durumunda hukuki, psikolojik ve tıbbi destek alacakları bir birim olarak hizmet verecek.

 

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KADAUM)  girişimleriyle hayata geçirilmesi planlanan CTS’nin kuruluş çalışmalarına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel başkanlığında gerçekleştirilen toplantı ile start verildi.

Senato Salonu’nda geçekleştirilen toplantıya KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Müge Kantar Davran, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Avcıbay Vurgeç ile Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yazgan ve Dr. Arş. Gör. Olcay Karacan katıldı.

 

Katılımcılar toplantıda tek tek söz alarak CTS’nin kurulma aşamasında yapılacak çalışmalarla ilgili görüşlerini bildirdi. Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan yaptığı sunumla CTS’nin kuruluş, amacı, çalışma prensibi ve faaliyet alanları gibi konularda bilgilendirme yaptı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “CTS, Hukuki, Psikolojik ve Tıbbi Destek Verecek”

Birimin kurulmasıyla ilgili çalışmaları titizlikle takip ettiğini ve destek verdiğini bildiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, CTS’nin öğrenciler ile çalışanların kampüs sınırları dahilinde cinsel taciz ve saldırıya maruz kalmaları durumunda hukuki, psikolojik ve tıbbi destek alacakları bir birim olarak hizmet vereceğini söyledi.

 

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İş Birlikteliği Yapılacak

Prof. Dr. Tuncel, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi’nin cinsel taciz ve saldırı olaylarında yol gösterici ve sorun çözücü olmasının yanı sıra, bu tür olayların yaşanmaması için caydırıcı önlemler alacağını da bildirdi.

Çukurova Üniversitesi’ne bağlı fakülteler, yüksekokullar ve gereken merkezlerde tanıtım toplantılarının yer alacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, gerektiğinde sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak iş birliktelikleriyle de cinsel taciz ve saldırıya ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla eğitimler düzenleneceğini kaydetti.

Prof. Dr. Tuncel, “Karşılıklı saygıya dayanan özgür bir akademik araştırma, eğitim ve çalışma ortamının yaratılması, korunması ve devamının sağlanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Çukurova, Üniversitesinde, CTS, Çalışmaları, Başladı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı