301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Temmuz 2021 - Cumartesi 19:46 Bu haber 361 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri
Çukurova Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Valiliği ev sahipliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü Anma Etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu" törenine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde de etkinlikler düzenlendi. Covid 19 salgını tedbirleri kapsamında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel öncülüğünde, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık yönetiminde gerçekleştirilen anma program akışı web sitesi üzerinden de duyuruldu. Covid 19 salgını tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen etkinliklere ek olarak https://www.cu.edu.tr/cu/institutional/university/15-temmuz linkinde,  Fotoğraf Galerisi, 5 Temmuz Destanı ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi filmleri gösterime açıldı.

 

Çukurova Üniversitesindeki anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak “15 Temmuz İhaneti” paneli düzenlendi. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık moderatörlüğünde online gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Doğanay katıldı. Panelin açılışında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı hazırlanan film gösterimi yer aldı. Akademisyenler konuşmalarında eğitimin önemine dikkat çekerek, birlik beraberlik mesajları verdi.  

 

 

 

Prof. Dr. Tuncel: ““Bu Süreçleri İyi Anlamak ve Anlatmak, Milletimizin Varoluşu ve İstikbali İçin Çok Önemlidir”

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel burada yaptığı konuşmada, Ülkemizin yakın tarihinde şahitlik ettiğimiz en kritik ve tehlikeli girişimin bertaraf edilişini ve milletimizin gösterdiği duruşun gururla ve ibretle hatırlanması gerektiğini söyledi. “Bu süreçleri iyi anlamak ve anlatmak milletimizin varoluşu ve istikbali için çok önemlidir” diyen Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

“Geldiğimiz nokta; hangi tehlikelerle karşı karşıya olduğumuz ve bu tehlikelere karşı demokrasimize sahip çıkmak üzere, milletçe birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizin önemini kavradığımızın bir göstergesidir. Milletimizi farklı amaçlarla parçalamak gayesinde olanların, geçen zaman içinde farklı kisvelerle karşımıza çıktığını görüyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi insanlarımızın masum ve ulvi duygularını kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir başkaldırma girişimidir. Bu güçler, yaşadığımız hain girişimi gerçekleştirmek için yıllarca planlar yaparak; eğitim, emniyet, ordu ve siyaset başta olmak üzere devletin kurumlarına sızmayı başarmışlardır. Çok açıktır ki; bu denli büyük bir organizasyonun bazı küresel güç odaklarının desteği ve yönlendirmesi olmaksızın yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla bu güçlerin amacı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşi ile başlattığı milli mücadele sonucu gerçekleştirdiği kazanımları geri almak çabasından başka bir şey değildir. Bu da bize millet olarak her zaman uyanık ve birlik, beraberlik içinde olmamız gerektiğini hatırlatmaktadır.”

 

 

 

“Tanka Gövdesini, Kurşuna Göğsünü Siper Eden Aziz Türk Milleti, Bu Tür İhanetlere Asla ve Asla İzin Vermeyecektir”

 

“Bulunduğumuz coğrafyada varlığımız, hürriyetimiz ve demokrasimiz için milli mücadele ruhundan uzaklaşmadan her daim milletimize, özellikle gençlerimize sahip çıkmak, insanî, dinî, ahlâkî, ekonomik, sosyal ve hukukî alanlarda sömürülmesine ve istismar edilmesine izin vermemektir. Onun için çok yakın zamanda olan bu hain planı iyi anlamak ve analizini yapmak bizlerin üniversite olarak sosyal bir sorumluluğudur. Aziz milletimiz her zaman sağduyu göstererek bağımsızlık, özgürlük, milli birlik ve beraberliği tercih etmiştir. Tanka gövdesini, kurşuna göğsünü siper eden aziz Türk Milleti, bu tür ihanetlere asla ve asla izin vermeyecektir. 15 Temmuz Şehitlerimiz ile birlikte, vatanı için hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Yüce milletimizin yine bir kahramanlık destanı yarattığı 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizin yıl dönümü Kutlu Olsun. “

 

 

 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

 

“15 TEMMUZ İHANETİ” PANELİ

 

15 Temmuz günü saat 11:00’da Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık,  İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Doğanay’ın konuşmacı olduğu “15 Temmuz İhaneti” online paneli izleyicilerle buluştu.

 

“DARBELER VE 15 TEMMUZ HAİN DARBE TEŞEBBÜSÜ”

 

15 Temmuz Perşembe günü saat 14:00’da İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Hatalmış’ın konuşmacı olduğu “Darbeler ve 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü” konulu konferans düzenlendi. Panel İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yüz yüze katılımla gerçekleştirildi.

 

“15 TEMMUZ BİR DAHA YAŞANMASIN” PANELİ

 

16 Temmuz Cuma günü saat 14:00’da İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz, Dr. Öğrt. Üyesi Ertuğrul Döner ve Dr. Öğrt. Üyesi Mustafa Hayta’nın konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Bir Daha Yaşanmasın” paneli yüz yüze katılımla Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Fotoğraf Sergisi Açıldı

 

İki gün süren etkinliklerin yüz yüze katılımlarla yapılan kısmında, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu fuayesinde Anadolu Ajansı’nın 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraf katılımcıların izlenimine açıldı.

 

Etkinliklere katkıda bulunan akademisyenlere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın hazırladığı, Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş‘in gönderdiği hediyeler takdim edildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Çukurova, Üniversitesinde, 15, Temmuz, Demokrasi, ve, Milli, Birlik, Günü, Anma, Etkinlikleri,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı