301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Temmuz 2022 - Pazartesi 21:22 Bu haber 334 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesi ‘Tanıtım ve Tercih Günleri’ sona erdi
Çukurova Üniversitesi ‘Tanıtım ve Tercih Günleri’ sona erdi
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi “Tanıtım ve Tercih Günleri” sona erdi. Stantları tek tek ziyaret edip katılımcı öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’nın, sayısal alanda ilk 3000’e giren ve Çukurova Üniversitesini tercih edecek olan öğrencilere rekor burs verileceğini yineledi. Prof. Dr. Tuncel, 9 ay ödenecek bursların karşılıksız, yani geri ödemesiz olacağını söyledi.

Öğrenci, öğretmen ve velileri üniversite temsilcileri ile buluşturan Çukurova Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri 2 gün sürdü. Tercih dönemi öncesinde adaylara yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, devlet konservatuvarı, meslek yüksekokulları ve idari birimler tarafından kurulan stantlarda bilgiler verildi. İsteyen öğrenciler ve aileleri için de ring seferleri düzenlenerek kampüs turu yaptırıldı.

ÇÜ Kongre Merkezi’ndeki Çukurova Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri’nde yer alan stantları tek tek ziyaret ederek bilgi alan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi ve iş insanlarının işbirliği ile kurulan ‘Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’nın öğrencilere vereceği burslarla ilgili açıklama yaptı. Rektör ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Tuncel, YKS'de sayısal puan türünde ilk 3 bine giren, mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs vereceklerini söyledi.

Prof. Dr. Tuncel: “Burslar 9 Ay Boyunca ve Geri Ödemesiz Verilecek”

Bursların dokuz ay boyunca ve geri ödemesiz şekilde verileceğini anlatan Prof. Dr. Tuncel şöyle devam etti;

“Üniversite-Sanayi işbirliği adımı olan, Yükseköğretime Giriş Sınavında başarılı olarak sayısal alanda ilk 3000’e giren ve Çukurova Üniversitesini tercih edecek olan öğrencilere vereceğimiz burs desteğinin müjdesini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Vakfımızın yapmış olduğu titiz çalışmalar sonucunda, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında Mühendislik ve Tıp alanlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Çukurova Üniversitesini tercih öğrencilerimizden sayısal puan türünde; İlk 100’e girenlere ayda 10.000 TL, 101 ile 500 arasına girenlere ayda 8.000 TL, 501 ile 1.000 arasına girenlere ayda 7.000 TL, 1001 ile 2.000 arasına girenlere ayda 6.000 TL ve 2001 ile 3.000 arasına girenlere ayda 5.000 TL burs desteği sağlanmasına karar verilmiştir. Burs verilen öğrenciler, belirlenen bir ortalama notun altına düşmemeleri, yıl kaybetmemeleri ve disiplin cezası almamaları kaydıyla, eğitimleri boyunca her yıl Ekim ayından başlamak üzere dokuz ay boyunca geri ödemesiz bursla destekleneceklerdir.“

“Çukurova Üniversitemize Genç Yetenekleri Bekliyoruz”

Gençlerin temel hakkı olan üniversite eğitiminde ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda, kendileri için en elverişli bölümü seçmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Tuncel,

Çukurova Üniversitesinde ilgi alanlarına göre seçebilecekleri çok sayıda ön lisans, lisans ve lisansüstü program bulunduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Tuncel, “Araştırma Üniversitesi olarak öğrencilerini en yetkin şekilde mesleğine hazırlayan, uluslararası hareketliliği yüksek, üniversite-sanayi işbirliğine önem veren, aktif kampüs yaşamı olan ve çeşitli sosyal imkânların bulunduğu Çukurova Üniversitemize, sizin gibi genç yetenekleri ve geleceğimizi inşa edecek nesillerimizi heyecanla beklediğimizi bilmenizi isterim. Üniversiteye atacağınız ilk adımınızda ve sonrasında sizlere başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çukurova, Üniversitesi, ‘Tanıtım, ve, Tercih, Günleri’, sona, erdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı