301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Kasım 2022 - Pazartesi 20:30 Bu haber 301 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesi “21. Yüzyılda Hukuk Devleti” Konferansına Ev Sahipliği Yaptı
Çukurova Üniversitesi “21. Yüzyılda Hukuk Devleti” Konferansına Ev Sahipliği Yaptı
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “21. Yüzyılda Hukuk Devleti” konulu uluslararası katılımlı konferans sona erdi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, hukuk devleti ilkesinin modern devletlerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen “21. Yüzyılda Hukuk Devleti” konferansına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Adana Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demir, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Hukuk Devleti İlkesi Devletlerin Vazgeçilmez Bir Unsurudur”

Kongrede konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, hukuk devleti ilkesinin modern devletlerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi. Temel hak ve özgürlüklerin korunması ile yargı bağımsızlığının da hukuk devletinin önemli bileşenleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Günümüzde demokratik ve insan haklarına saygılı bir devlet olmanın en önemli gereklerinden biri hukuk devleti ilkesidir. Bilindiği üzere sürdürülebilir kalkınma, toplumlarının ihtiyaçlarının karşılanmasında yalnız ekonomik gelişme boyutuyla kalmayıp artık çevresel, kültürel ve gelecek kuşakların haklarını da içine alan bir boyuta ulaşmıştır.

Demokratik değerlerin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün hayata geçirilerek barışçıl ve kapsayıcı toplumların tesis edilmediği, adaletin herkes için erişilebilir kılınmadığı, etkili ve hesap verebilir kurumların oluşturulmadığı ortamlarda sürdürülebilir kalkınmadan da söz etmek mümkün görünmemektedir.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Kongre İki Gün Sürdü

İki gün süren uluslararası konferansta çok sayıda yapılan oturumlarda farklı hukuk kültürüne ve demokrasi deneyimine sahip olan devletlerin hukuk devleti ilkesine yaklaşımı ve ulusal/ uluslararası ölçekte hukuk devletine ilişkin temel sorunlar konunun uzmanları tarafından ele alındı.

Öte yandan, İstanbul Taksim’de masum insanlarımızı hedef alan insanlık dışı bombalı terör saldırısını da kınayan Prof. Dr. Tuncel, “İstanbul’da yapılan insanlık dışı terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çukurova, Üniversitesi, “21., Yüzyılda, Hukuk, Devleti”, Konferansına, Ev, Sahipliği, Yaptı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı