301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ekim 2021 - Çarşamba 21:56 Bu haber 291 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesi 2021-202 Akademik Yılı Törenle Başladı
Çukurova Üniversitesi 2021-202 Akademik Yılı Törenle Başladı
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılışı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK önceki Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

İlk tören Çukurova Üniversitesi Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in Üniversite çelengini anıta koymasının ardından senatörler de fakülte ve yüksekokullarının çelenklerini Atatürk Anıtı’na sunarak saygı duruşunda bulup İstiklal Marşı’nı okudu.

Daha sonra Tören Mithat Özsan Amfisi’nde devam etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK önceki Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Vali Süleyman Elban, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, akademisyenler, öğrenciler ve mülki erkân katıldı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçıları tarafından sunulan dinletinin ardından Çukurova Üniversitesi tanıtım filmi izlendi. Öğrenciler adına Devlet Konservatuvarı öğrencisi Derya Daşlı açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Cumhuriyetimizin Önemli Eserlerinden Biri”

Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesinin 2 bin 260’a ulaşan öğretim elemanı sayısı, 48 bin 67 öğrencisi, ülkemize kazandırdığı binlerce yetişmiş insan gücüyle Cumhuriyetimizin önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tuncel konuşmasına şöyle devam etti;

“Devraldığımız sorumluluğun bilinciyle Çukurova Üniversitesini daha ileriye taşıma görevine devam ediyoruz. Geleceği şekillendirip, geliştirme görevindeki nöbetimizi, bu yüksek sorumluluk ile sürdüreceğiz. Bu doğrultuda, akademik kadromuzu başarılı genç akademisyenlerle zenginleştirerek, fiziki altyapımızı ve akreditasyonu tamamlayarak, uluslararası tanınırlığımızı arttırarak, eğitim ve araştırmada Ülkemizin ve dünyanın iddialı üniversitesi olma yolunda ilerleyeceğiz.  Bu yolda en büyük motivasyonumuz ve gücümüz siz değerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizle olan dayanışmamızdır. Sadece kısa vadeli hedef ve çözümlerin kalıcı başarıları getirmesinin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, ekonomik karşılığı güçlü olan patentleri arttırmak, özellikle Avrupa Birliği ve TÜBİTAK destekli projelerin sayısını arttırmak, mükemmeliyet merkezlerini kurmak, kurumsal kaliteyi her düzeyde gerçekleştirmek, akreditasyon ve çok önemsediğimiz nitelikli yayın sayısını yükseltmek için destek mekanizmalarımızı ve akademik aşama kriterlerini bu doğrultuda, performansa bağlı olarak kurguladık kısa sürede uygulamaya başlayacağımızı belirtmek istiyorum.”

Prof. Dr. Mandal: “Siber Güvenlik ve Düzensiz Göç Konuları Gelecek 10 Yılda En Önemli Sorunlar Olacak”

Prof. Dr. Hasan Mandal, küresel değişimlere dikkat çekerek iklim değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Siber güvenlik ve düzensiz göç konularının gelecek 10 yılda en önemli sorunlar olacağına vurgu yapan Prof. Dr. Mandal, “İklim değişikliği tesadüfi veya bu yıla özel değil. Gelecekte bu tıp konularla daha fazla karışılacağız. Bunlar ancak bilimsel temelli araştırma süreçleriyle çözülebilecek konular. Üniversitelerinde rolleri bu anlamda değişiyor ve gelişiyor. Üniversiteler bilgiyi üreten kurumlarımız ve diğer tarafta da bu bilgiyi kullanan paydaşlar var.” dedi.

Prof. Dr. Mandal Teknofest’te yer alan ve derece yapan Çukurova Üniversitesi öğrencilerini, danışmanlarını ve Rektör Prof. Dr. Tuncel’i tebrik ederek 2021-2022 Akademik Yılının hayırlı olmasını diledi.

Elban: “Çukurova Üniversitemiz Türkiye’nin En İyi Kampus Alanına Sahip”

Vali Süleyman Elban ise Çukurova Üniversitesinin bölgeyle özdeşleştiğini belirterek önemli katkı ve hizmet verdiğini söyledi. Vali Elban, “Çukurova Üniversitemiz Türkiye’nin en iyi kampüs alanına sahip. Yeterince akademik kadrosu var. Öğrencileri ise Türkiye genelinde yetkin öğrenciler arasından seçilerek geliyor. Çukurova Üniversitemizi dünya sıralamasında ilk yüzlerde görmek istiyoruz. Batı vizyonu almış başarılı bir Rektörümüz var. O vizyonla beraber uluslararası işbirliklerine hazırlanan Üniversitemizin, dünya üniversiteleri arasında yer almasını bekliyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Saraç: “Çukurova Üniversitesinin İstikrarlı Büyümesi ve Saygınlığını Zedelememesi Dikkatimizden Hiçbir Zaman Kaçmamıştır”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK önceki Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Çukurova Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Son yıllarda Çukurova Üniversitesinin istikrarlı büyümesi ve saygınlığını zedelememesi dikkatimizden hiçbir zaman kaçmamıştır.” dedi.

Türkiye’nin Yükseköğretim alanında derin bir tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Saraç, “Türkiye akademisi olarak köklü bilim tarihimizle gurur duymalı, mirasçısı olduğumuz medeniyetlerin bilime katkılarını unutmamalıyız. “ dedi.

Törende, Teknofest’te derece yapan ekiplere protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edilirken, Rektör Prof. Dr. Tuncel ise katılımlarından ve desteklerinden dolayı Prof. Dr. Saraç ve Prof. Dr. Mandal’a çiçek takdim etti.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çukurova, Üniversitesi, 2021-202, Akademik, Yılı, Törenle, Başladı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı