301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ekim 2021 - Perşembe 21:50 Bu haber 397 kez okundu
 
Çukuroava lobisi; Şakirpaşa Havaalanı Adana’da kalmalıdır
Çukuroava lobisi; Şakirpaşa Havaalanı Adana’da kalmalıdır
ADANA Haberi


Çukurova Lobisi Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri kentin sorunlarına yönelik basın toplantısı düzenledi.
 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri'nde geçekleşen toplantıda konuşan Çukurova Lobisi Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Uçuk,  kentin sorunlarının olduğunu ve bu sorunlara çözüm bulunmasını istedi. Adana  ekonomisinin günden güne kötüye gittiğini belirten Uçuk, Adana’da faaliyet gösteren Karayolları ve Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüklerinin diğer illere taşındığını anımsattı.
 
Havaalanının 2022 yılında kapatılacağı ve Mersin’de yapılan havaalanının hizmete gireceğini belirten Uçuk, kentin metro borcu hakkında da yorum yaptı. Şakirpaşa Havaalanının Adana’da kalmasının önemine dikkat çeken Uçuk  şunları söyledi:
 
 “Şakirpaşa Havaalanı’nın Adana’dan gitmesi demek 3 bin işgücünün gitmesi demektir. Şehir merkezine 80m 2,8 dakikada uçağa binebiliyorsunuz. 41.800 havaalanı içerisinde dünyada her yıl birinci olan bir havaalanı.  Adana ismi tüm havaalanlarından  silinmiş olacak. Bu turizm ve ekonomiye büyük darbedir. Biz Mersin’e yapılan havaalanına karşı değiliz. Ancak Şakirpaşa Havaalanı Adana’da kalmalıdır..
 
Metro Adana’nın bir kamburudur. Metro borcundan dolayı  her ay Belediye bütçesinden 25-30 milyon lira kesinti yapılmakta. Belediyeden 1. Etap metro maliyeti 1.3 milyar TL,  yüzde 97 TL. Yüzde 3 dolar endeksli 526 milyon dolardır. Metro borcu yapılandırılarak  200 milyon TL daha Adana’nın sırtına yüklendi. Borcun bitiş tarihi 2031’dir. Metro Ulaştırma Bakanlığına devredilmelidir. Bu konuda verilen sözler unutuldu.”
 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çukuroava, lobisi;, Şakirpaşa, Havaalanı, Adana’da, kalmalıdır,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı