301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ekim 2021 - Pazar 21:33 Bu haber 305 kez okundu
 
"Cevizin Kabuğunu Kırmak" konferansı
"Cevizin Kabuğunu Kırmak" konferansı
KÜLTÜR SANAT Haberi


Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, Anadolu insanının, hikmet, ilim ve irfan gibi çok önemli medeniyet kavramlarına sahip olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlediği programda Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’i "Cevizin Kabuğunu Kırmak" başlıklı konferansı ile Adanalılarla buluşturdu.

Evliya Çelebi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Yüreğir ve Sarıçam İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu, Memur-Sen Birim Başkanları, eğitimciler, öğrenciler ve Nurullah Genç okuyucuları katıldı.

Konferansın selamlama konuşmasını yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, "Pandemi sürecinden önce başlattığımız ve yoğun ilgi gören konferanslar serimize yeni dönemde de devam ediyoruz. Bu dönemin ilk programında birçok unutulmaz şiire ve kitaba imza atan Prof. Dr. Nurullah Genç’i ağırlıyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen konferanslar serisinin devam edeceğini vurgulayan Başkan Sezer konuşmasında, "Eğitimcilerimiz ve gençlerimiz özelinde toplumumuzun daha iyiye ve daha güzele ulaşması noktasında var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra ’Cevizin Kabuğunu Kırmak’ konferansı için sahneye çıkan Nurullah Genç; Anadolu insanının, hikmet, ilim ve irfan gibi çok önemli medeniyet kavramlarına sahip olduğunu söyledi.

Tarihte geçen bazı olayları anlatan ve bu olaylardan hisseler çıkarılması gerektiğinin altını çizen Genç, "Kıssadan hisse, cevizin altındaki hakikattir. Kabukları kırıp özüne inemezseniz, hayatı, insanlığı, bugünü, yarını, geleceği, öz değeri ve hakikati kavramada zorlanırsınız. Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmek ise kolay değildir. Büyük bir özveri ve mücadele gerektirir. Ayrıca çok okumayı, öğrenmeyi, öğretmeyi, tefekkür etmeyi, meşgul olmayı, merak etmeyi, çaba göstermeyi ve bir davayı dava edinebilmeyi de gerektirir" dedi.

Yaklaşık bir saatlik sunumunun ardından Nurullah Genç salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

Programın son bölümünde Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer Prof. Dr. Nurullah Genç’e hediye takdiminde bulundu.

Nurullah Genç, programın ardından kitaplarını imzaladı, konferansa katılanlarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Cevizin, Kabuğunu, Kırmak", konferansı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı