301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Aralık 2021 - Çarşamba 13:02 Bu haber 568 kez okundu
 
(ÇETKODER) GENEL MERKEZİ ZAMLAR TÜKETİCİYE ÇILDIRTMAK ÜZERE
(ÇETKODER) GENEL MERKEZİ ZAMLAR TÜKETİCİYE ÇILDIRTMAK ÜZERE
AKTUALİTE Haberi


ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ ZAMLAR TÜKETİCİYE ÇILDIRTMAK ÜZERE

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Piyasaların durumu belli. Her gün herşeye zam geliyor ve gelen zamlar artık milleti çıldırtır hale geldi. Temel gıda maddelerine gelen günübirlik zamlar insanları çileden çıkarıyor. Vatandaş raflardaki ürünlerin fiyatına yetişemediği gibi yaşam mücadelesi veriyor. Hal böyle iken en önemli olan temel gıda maddesi ve halkımızın hiçbir şey bulamasa bile tek başına karnını doyurmaya çalıştığı EKMEK fiyatları uçtu. Ekmek üzerine kirli oyunlar bir türlü bitmiyor” dedi.

 

BARİ HALKIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ekmek bu milletin, özellikle fakir ve dar gelirli halkın son yıllarda tek gıda maddesi haline gelmiştir. Fakir ve dar gelirli halkımız artık taze ekmeği alamadığı için Fırınlardan, bir gün sonra bayilerde satılmayıp geri dönen bayat ekmekleri alıyor ve onları sıcak şekerli suya banarak, yâda çaya banarak karnını doyurur hale gledi.  Bugün gelinen noktada Ülkenin her yerinde Ekmeğin değişik fiyatlar ile halka sunulması şaşırtıcı ve üzücüdür. Ayrıca gramajlarının farklı olması, içindeki katkı maddelerinin farklı olması ise ayrı bir durum olarak endişe vericidir. Yıllardır ekmek üzerinde oynanan oyun hiç değişmiyor. Bu hususta denetim yetkisi Tarım Bakanlığına ait. Ancak geçmişte bazı yönetmelikler çıktı ve bu yönetmelikler neticesi Fırıncılar odasına ve federasyonuna Tüketicinin hak ve hukuku gözetilmeksizin geniş yetkiler verildi, tanındı. Fırıncıları ve üreticilere verilen bu yetkilerin ve hakların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. ZAM bu milletin artık kaderi haline geldi. Yerli yersiz her şeye zam gelmesi insanları bıktırdı. Ucuz, sıhhi, gramajından çalınmayan ekmeği bu millete yedirmek devletin asli görevidir. 2,5 – 3 liraya ekmek olur mu? Oldu işte. Bu günler iyi günler, böyle giderse  önümüzdeki günler 5 liraya çıkacak . Evinde 5 nüfus- 7 nüfus olan dar gelirli ve asgari ücretli yada emekli vatandaş ne yapsın? Taş mı kemirsin?” dedi.

 

PANDEMİ SÜRECİNİ YAŞIYORUZ EKMEK ARTIK AMBALAJA GİRSİN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ” Abartıp kabartıp bizlere sunulan ekmeği önce hijyen hale getirin. Tebliğe uygun çıkartın. Elli kişinin çıplak olarak elinin değdiği ekmeği halka arz etmekten bu milleti kurtarın. Halkın sağlığına daha fazla önem gösterin. Ayrıca Aynı gramajdaki ekmeği ayrı ayrı bölgelerde ayrı fiyatlarla satmayı da bırakın. Ve her şeyden önemlisi Tarım Bakanlığı, Belediyeler ve Valilikler Bu işi kolluk kuvvetleri ile beraber çok sıkı denetime almalılar. Merdiven altı çalışanı engellemeli, düzgün çalışmayanı engellemeli, hijyen koşulda ekmek üretmeyeni engellemeliler. Bu arada ambalaja bir türlü girmeyen ekmek hususunda da önlemler arttırılmalıdır. Ekmek elle kontrol edilerek alınmamalı. Bu sebze meyve değil. Alıp yıkamıyorsunuz. Direk tüketiliyor. Pandemi sürecinde en çok dikkat ve özen gerektiren gıda maddesi” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: (ÇETKODER), GENEL, MERKEZİ, ZAMLAR, TÜKETİCİYE, ÇILDIRTMAK, ÜZERE,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı