301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Ocak 2022 - Salı 20:30 Bu haber 355 kez okundu
 
Çelebi: Türkiye bu iktidarla refaha çıkamaz
Çelebi: Türkiye bu iktidarla refaha çıkamaz
SİYASET Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi, işsizlik, yoksulluk ve fırsat eşitsizliği gibi sorunlara değinen Çelebi, "Türkiye bu iktidarla hiçbir zaman refaha çıkamaz." dedi.

"TÜM İŞLEVSİZLİKLER BU İKTİDAR DÖNEMİNDE"
Genç işsizlerin Türkiye'den umudunu gün be gün kaybedip, yurt dışı hayali kurduğunu vurgulayan Başkan Çelebi;" Geleceğe dair karamsarlığın, gençlerin ortak problemi olduğu anlaşılmaktadır. Türkiye her gün irtibarsızlaştırılıyor. Bunun yegane sorumlusu iktidardır. Gençlerin en büyük sorunlarından bir tanesi de ekonomidir. Dünya geneline baktığımızda TL sadece dolar ya da euro karşısında değil, demokrasiden, teknolojiden, medeniyetten bir haber ülkelerin para birimleri karşısında bile değer kaybetti ve hâlâ kaybetmeye devam ediyor. İktidar her zamanki gibi dış güçler diyerek bazı kesimi kandırıyor ama biz neticeyi çok iyi biliyoruz." dedi. Üniversitelerin sadece işsizliği birkaç yıl ertelediğini ifade eden Başkan Çelebi;" Gençlerin, yükselen eğitim seviyesine ve artan üniversite mezunu oranına rağmen kalitesizleşen eğitimden endişelendikleri anlaşılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise iktidarın birçok üniversite açıp, meslek liselerini önemsizleştirmesidir. Öte yandan artan üniversite mezunu oranının genç işsizliğini arttırması ve düşük ücretlerle çalışmaya mecbur bırakılmaları da en büyük sorunlardan bir tanesidir. Üniversiteler Ak Parti döneminde işlevini kaybedip, sadece işsizliği birkaç sene erteleyen kurum olmaktan başka bir görev edinememiştir. İktidar amacından her geçen gün sapmaktadır.Tarihe dönüp baktığımızda en çok atanamayan öğretmenler, en çok kadro alamayan, KPSS'de torpile maruz kalınan dönem Ak Parti iktidarının dönemidir. Gençler şu anda meslek sahibi olsun ya da olmasın, yurt dışı hayali kuruyorsa bunun tek sorumlusu basiretsiz yönetim şekliyle istikrarlı bir şekilde ilerleyen iktidardır. Fakat kimse umudunu kaybetmesin, elbet o sandık gelecek, onlar gidecek. Türkiye yeniden refah, modern, çağdaş, muasır yıllarına erişecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çelebi:, Türkiye, bu, iktidarla, refaha, çıkamaz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı