301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Ağustos 2021 - Pazartesi 20:09 Bu haber 297 kez okundu
 
ÇALIŞKAN’DAN HİCRİ YILBAŞI MESAJI
ÇALIŞKAN’DAN HİCRİ YILBAŞI MESAJI
EKONOMİ Haberi


ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Hicrî 1443’üncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Recep Çalışkan, hicretin Müslümanlar için bir dönüm noktası olduğunu kaydederek mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Peygamber Efendimiz (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan ve Hazreti Ömer döneminde takvim başlangıcı kabul edilen Hicri yılbaşı, Hicri Takvimin başlangıcıdır. Hicret Müslümanlar için bir milat, insanlık için bir dönüm noktasıdır.

Hicret, Allah rızasını gözeterek; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçerek, dinimizin mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Hicret, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kardeşliğin ifadesidir.

Takvimin ilk ayı mübarek Muharrem ayıdır. Muharrem ayı, ihsanların bol olduğu kadar hüznü de içinde barındıran bir aydır. Zalime ve zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve yetmişten fazla Müslümanın Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünü barındıran ve Müslümanların hafızasında unutulmayan büyük bir acının yaşandığı tarihtir” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam âleminin Hicrî 1443. yılını tebrik ediyor; yeni yılın ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÇALIŞKAN’DAN, HİCRİ, YILBAŞI, MESAJI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı