301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Eylül 2021 - Çarşamba 21:29 Bu haber 548 kez okundu
 
Bulut: Aşı tereddütü ortadan kaldırılmalı
Bulut: Aşı tereddütü ortadan kaldırılmalı
SİYASET Haberi


Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının aşı yaptırmayanlar olduğunu kaydeden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ikinci ve üçüncü dozdan sonra hastanelere ve yoğun bakıma yatışın düştüğüne işaret etti. Bulut, “Aşıya güvenin. Aşının koronavirüs üzerindeki etkinliği bilimsel bir gerçek. Toplum sağlığı için herkesi aşı olmaya çağırıyorum” dedi.

 TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, toplumda oluşan aşı tereddüdü ve karşıtlığı ilgili yazılı açıklama yaptı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 yaş üstü çocukların tercihe bağlı olarak aşılanmasının doğru ancak geç kalınmış bir karar olduğunu kaydeden Bulut, yaz tatilinde, okullar açılmadan bu aşıların planlanması gerektiğini bildirdi. Bulut, “Yaz tatilinde aşılama yapılmış olsaydı çocuklar antikorları oluşmuş olarak okula gidecekti” dedi.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının aşı yaptırmayanlar olduğunu kaydeden Bulut, ikinci ve üçüncü dozdan sonra hastanelere ve yoğun bakıma yatışın düştüğüne işaret etti. Aşının salgında en büyük ilaç olduğunu dile getiren Bulut, aşının bireysel değil, toplumsal bir karar olduğunu; aşı reddinin sadece bireysel değil toplumsal bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

AŞI TEREDDDÜTÜ ORTADAN KALDIRILMALI

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Bulut, “Ülkemiz aşı yarışında geç kaldı. Sağlık Bakanlığı, ülkemizde vakalar pik yaparken aşı temininde gecikti. Küresel bir salgın olan COVID-19’a karşı toplum sağlığını koruyabilmek, toplumsal bağışıklığı sağlamak için nüfusun yüzde 80’inden fazlasını aşılamamız lazım. Şu anda aşı var ancak toplumda aşıya karşı bir tereddüt ve karşıtlık oluştu. Bunun nedeni de iktidarın pandemi sürecini şeffaf bir şekilde yürütmemesinden kaynaklanıyor” dedi.  

GÜVENSİZLİK VAR

Sağlık Bakanı’nın aşı konusunda, hasta/vaka konusunda birbirini tutmayan söylemlerinin, iktidarın binlerce kişinin katılımıyla yaptığı lebalep kongrelerin, mitinglerin vatandaşı tereddüde düşürdüğünü kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Kimi vatandaşlar virüsün varlığına inanmazken, kimi vatandaşlarda da bu durum aşıya karşı bir güvensizliğin oluşmasına neden oldu. Öncelikle toplumda bir güvensizliğin oluşmaması için, halk sağlığını yakından ilgilendiren aşı sürecinde, kamuoyu detaylı ve açık bir şekilde bilgilendirilmeliydi. Aşılama sürecinde vatandaşın kafasında herhangi bir soru işareti oluşmaması için şeffaf olunmalıydı. Bu konuda Sağlık Bakanı’nı defalarca uyarmamıza rağmen, uyarılarımız dikkate alınmadı.

AŞI OLUN

Bütün vatandaşları aşı olmaya çağıran Bulut, “Koronavirüs aşısı olmayanlar nedeniyle ölüm ve vaka sayıları bir türlü düşmüyor. “İktidara güvenmiyorsanız da aşıya güvenin. Ortada bilimsel bir gerçek var. Salgınla mücadelede en etkin silahımız aşı. Aşı olanlar, olmayanlara göre büyük risk altında. Bütün vatandaşlarımızı toplum sağlığı için, sevdiklerinin hayatı için aşı olmaya çağırıyorum. Aşı olanlar da maske, mesafe ve hijyenden uzaklaşmamalı” ifadelerini kullandı.   

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bulut:, Aşı, tereddütü, ortadan, kaldırılmalı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı