301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mart 2022 - Pazartesi 21:03 Bu haber 490 kez okundu
 
Bulgar kadın doktor Müslüman oldu
Bulgar kadın doktor Müslüman oldu
DÜNYA Haberi


Bulgaristan’da doktorluk yapan 46 yaşındaki Yankova Stoyanka Georgieva, Çukurova Müftülüğünde düzenlenen törenle ‘Meryem’ ismini alarak Müslüman oldu.

Çukurova’da İslamiyet’ten etkilenen Bulgaristan vatandaşı Yankova Stoyanka Georgieva, Müslüman olmak istediğini belirterek Çukurova İlçe Müftülüğüne başvurdu. Müftülükte Stoyanka Georgieva için ihtida töreni düzenlendi.

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan törende Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Georgieva’ya İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından Yankova, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Allah katında tek dinin İslam olduğunu belirten Demirlenk, “Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Yankova kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında huzurlu ve mutlu hayat sürdürmeyi nasip etsin” dedi.

Şahadet getirerek Müslüman olan ve ‘Meryem’ ismini alan Yankova Türkçe olarak, “Elhamdülillah Müslüman oldum. Adım Meryem. Çok sevinçliyim. Sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

Müslüman olmak için İslamiyet’i çok araştırdığını dile getiren Yankova, “Allah’ın bir olduğuna inandım. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum” diye konuştu.

Tören, Yankova’ya ihtida belgesi, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Almanca Kur’an-ı Kerim, İslam ilmihali ve çeşitli hediyeler verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bulgar, kadın, doktor, Müslüman, oldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı