301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Aralık 2021 - Çarşamba 21:09 Bu haber 430 kez okundu
 
BU İKTİDARIN MİLLETİMİZE VERECEĞİ HİÇBİRŞEY KALMAMIŞTIR
BU İKTİDARIN MİLLETİMİZE VERECEĞİ HİÇBİRŞEY KALMAMIŞTIR
SİYASET Haberi


İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “2022 Bütçe görüşmelerinde milletimiz için istediğimiz her şeyi Ak Parti iktidarı ret etti”

Çulhaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki 2022 bütçe görüşmelerinde İyi Parti Grubu olarak görüşmelere aktif katkı verdik ve milletimizin içinde bulunduğu zor durumlar göz önüne alınmalıdır diyerek yapılması gerekenleri tek tek sıraladık. Bunlar için toplam 19 önerge verdik. Her biri milletimizin dertlerinin çözümü için verilmiş önergelerdi.

Komisyon görüşmelerinde verdiğimiz önergeleri bu sütunlardan paylaşmak istiyorum.

*Yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilerimizden sadece 414 bini karşılıksız burs olarak ayda 650 TL alıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine 8 milyar 500 milyon TL ilave ödenek verilerek 1 milyon öğrencimizin ayda 1000 TL burs alabilmesini

*Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde öğretmen açığının azaltılması amacıyla 50 bin ilave öğretmen atamasının yapılabilmesine olanak sağlayan 6 milyar 250 milyon TL’nin Milli Eğitim Bakanlığı ödeneklerine eklenmesi.

*Ülkemizin yüksek teknolojili üretim konusundaki eksiğini gidermek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe ödeneklerine AR-GE teşvikleri için 50 milyon, diğer teşvikler için 3 milyar TL olmak üzere toplamda 3 milyar 50 milyon TL eklenmesini KOBİ’lerin elektrik ve doğalgaz maliyetlerindeki artışın bir bölümünün sübvanse edilmesi amacıyla KOSGEB bütçe ödeneklerini 10 milyar TL arttırmayı

*3600 ek göstergenin belirtilen gruplara verilebilmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesine 7 milyar 250 milyon TL ilave yapılmasını.

*Asgari ücretin en az 4000 TL olabilmesi için sosyal güvenlik primlerinin kişi başı 500 TL’lik bölümünün sübvanse edilmesini sağlayacak 30 milyar TL tutarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesini artırmayı.

*EYT sorununun çözülmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe ödeneklerinin 45 milyar TL arttırılmasını.

*Tarımsal desteklere ayrılan ödeneğin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin 28 milyar 200 milyon TL arttırılması.

*Orman yangınlarına müdahalede yaşanan sorunların çözümü amacıyla 10 adet yeni yangın söndürme uçağı alınması amacıyla 800 milyon TL Orman Genel Müdürlüğü bütçesinin arttırılması

*Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine 10 milyar TL eklenerek ülkemizdeki 2 milyon 600 bin bebeğin bez ve mama masraflarının karşılanması.

*Engelli vatandaşlarımıza yapılan aylık ödeme tutarının 1500 TL’ye getirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin 20 milyar TL yükseltilmesi.

*Kadınların güçlenmesi ve kadın yoksulluğunun azaltılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin 10 milyar TL arttırılması.

*Şehit yakını, gazi ve yakınlarına sağlanan desteklerin makul bir seviyeye çıkarılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine ilave olacak şekilde 5 milyar 500 milyon TL eklenmesi. Yoksulluk sınırı altında yaşayan 2 milyon ailenin kış ayları boyunca ısınma giderlerinin karşılanması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin 5 milyar TL arttırılması

*Şehit yakın ve gazilerimizin TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmasını sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesine 350 milyon TL ilave edilmesi.

*Esnaf ve sanatkarlarımızın pandemi sebebiyle yaşadıkları sorunların bertaraf edilmesi için Ticaret Bakanlığı bütçesinin 25 milyar TL arttırılması.

*Sağlık çalışanı ihtiyacının karşılanması amacıyla 50 bin ilave atama yapılmasına olanak sağlayacak 5 milyar TL ödeneğin Sağlık Bakanlığı bütçesine eklenmesi.

*Yap-işlet-devret modeli ile yapılan otoyol, köprü ve havalimanları için 2022 yılında müteahhitlere ödenmesi planlanan 42.5 Milyar TL’nin düşürülmesi.

Bunların hepsi bütçeden rahatlıkla karşılanabilir ve milletimizin bir nebze de olsa yaralarına merhem olabilirdi ama iktidar, yandaş müteahhitlere ödenek koymayı tercih etti ve hepsini ret etti.

Bu iktidarın milletimize vereceği bir şey kalmamıştır ve vakit geçirmeden seçim sandığı büyük milletimizin önüne biran evvel gelmelidir

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BU, İKTİDARIN, MİLLETİMİZE, VERECEĞİ, HİÇBİRŞEY, KALMAMIŞTIR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı