301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Mart 2022 - Salı 22:02 Bu haber 525 kez okundu
 
Bosna-Hersek’in bağımsızlığı kutlu olsun
Bosna-Hersek’in bağımsızlığı kutlu olsun
DÜNYA Haberi


Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara, Bosna Hersek vatandaşlarının 30 yıl önce özgürlüğe "Evet", köleliğe "Hayır" dediklerini anımsatarak, "Bosna Hersek'i bağımsızlığına kavuşturan nesil tarihimizde çığır açtı" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara ve Adana Balkan Boşnak Türkleri Dernek Başkanı Züleyha Özbek, Bosna Hersek’in bağımsızlığın 30. yıldönümü nedeniyle ortak kutlama mesajı yayımladı.

Dr. Özgür Kara ve Züleyha Özbek yaptıkları açıklamada, Bosna Hersek'in, Yugoslavya’nın dağılmasının ardından gerçekleşen referandum sonucunda katılımcıların yüzde 99.44'ünün oyu ile 1 Mart 1992de bağımsızlığını ilan ettiğine dikkati çekerek, halkın bağımsızlığın bedelini 3,5 yıl süren ve yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği kanlı bir savaşla ödemek zorunda kaldığına işaret ettiler

Ağır bedeller ödeyen Bosna Hersek'in her zaman bağımsız bir ülke olarak kalacağına vurgu yapan Dr. Özgür Kara ve Züleyha Özbek, "Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in bağımsızlık gününü kutluyor, 30 yıl önce bağımsız, egemen ve demokrasi ile yönetilen Bosna Hersek için oy kullanan ve bu uğurda hayatlarını kaybeden Boşnak, Müslüman kardeşlerimizi saygı ile anıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bosna-Hersek’in, bağımsızlığı, kutlu, olsun,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı