301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Temmuz 2021 - Cuma 20:55 Bu haber 294 kez okundu
 
BİRLEŞİK KAMU-İŞ SENDİKASI EYLEM YAPTI: SEFALET ZAMMINA KARNIMIZ TOK
BİRLEŞİK KAMU-İŞ SENDİKASI EYLEM YAPTI: SEFALET ZAMMINA KARNIMIZ TOK
EKONOMİ Haberi


Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Kamu emekçilerinin; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre hiçbir kazanım sağlamayacak olan sefalet oranlı zam taleplerine karşı karnı toktur” dedi. Balık, kamu emekçilerinin, ‘yandaş konfederasyon’un 2021 yılında yapacağı ‘kirli pazarlığa’ karşı alanlarda ses yükseltmesini istedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı emekçiler Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin ve il başkanı Mehmet Çelebi, Eğitim İş Adana Şube Başkanı Seher Emre ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılarak destek verdiği açıklamada, bir kamu emekçisi, elinde davulla hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, haklarına sahip çıkmak için 10 ili temsilen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerinin yanı sıra emeklilerle diğer kamu görevlilerini de ilgilendiren 2 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşme tiyatrosuna “dur” demek için alanlarda olduklarını bildirdi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı emekçiler Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. 

 

YETKİLİ SENDİKA DİRENÇ GÖSTERMEYECEK

Grevli toplu sözleşmeli sendika hakkını savunduklarını anımsatan Balık, kamu emekçilerin çözüm bekleyen sayısız sorunu olduğunu bildirdi. Balık, Burdur’dan başlattıkları toplu sözleşme görüşmelerine yönelik tepkilerini 2 Ağustos Saat 10.00’da Ankara'da sonlandıracaklarını bildirdi.

 

Balık, Memur-Sen’in memurları, sözde toplu sözleşme masalarında sattığını, hak kaybına uğrattığını ve memurun değil AKP’nin çıkarlarını gözettiğini ileri sürdü. Balık, “Toplu sözleşme masasında olmasını kabul etmiyoruz. Göbekten bağımlı olduğu hükümete karşı, en ufak bir direnç gösteremeyecektir” iddiasında bulundu.

 

YİNE HAKEM KURULU’NA GİDER

Balık, şöyle devam etti: “Kamu emekçilerinin 3600 ek gösterge talebine, vergi adaletsizliğine, zam talebine, kamu emekçilerinin ekonomik, mesleki, örgütsel ve sosyal haklarına kulak tıkayan bir anlayış kazanımdan çok kayba yol açmıştır. Bu sözde yetkili konfederasyonun 2019 Ağustos ayında yapılan 2020-2021 yıllarını kapsayan yüzde üç buçukluk zam utancı akıllardadır. İşte böyle bir yandaş sendikacilik ortamında 2022-2023 yıllarda kamu emekçilerine kazandıracağı hiçbirşey olamaz. 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde AKP  iktidarı ve yandaş sendika, kamu emekçilerinin insan onuruna yaraşır adil ücret hakkını göz göre göre gasp edecektir. İktidar, her dönem Sözde Toplu Sözleşme uyuşmazlığı yaratarak,  görüşmeleri Hakem Kurulu’na havale edeceğini söyleyebiliriz. Yandaş konfederasyon ve AKP iktidarı önceki görüşmelerde attıkları imzalarla memurları açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmişlerdir.”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri "İşimizin, ekmeğimizin peşindeyiz. Sözde toplu sözleşme masasını tanımıyoruz!" pankartı açtı. 


ARTAN REFAHTAN PAY ALMAK İSTİYORUZ!Dört kişilik bir ailenin Temmuz ayı açlık sınırının 3 bin 513 lira, yoksulluk sınırının ise 12 bin 195 lira olarak hesaplandığına dikkat çeken Mehmet Balık, “Bir dönem de kamu çalışanlarının ücretlerinin insan onuruna yakışır bir düzeye çıkarılması talep ediyoruz. Milli gelirin dağılımı ücretliler aleyhine bozulmaktadır, ücretlilerin gelirden aldığı pay yıllardır azalmaktadır. Zam oranlarının, iktidarın hiç tutmayan enflasyon hedefi ve TÜİK’in son aylarda açıkladığı yüzde 17 -18 seviyesinde olan yıllık enflasyon, gerçekte yüzde 35,7’li oranındadır. Gerçek enflasyon karşısında satın alma gücü mum gibi eriyen kamu çalışanları, artan refahtan ve ekonomideki reel büyümeden de pay alamamıştır” diye konuştu.

 

ÖNCE YÜZDE 30’LUK ARTIŞ YAPIN!

Balık, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, toplu sözleşmeyle ilgili taleplerindan bazılarını şöyle açıkladı:

•            Kamu çalışanlarının en azından 2002 yılında milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlayacak bir ücret zammı yapılmasını talep ediyoruz.

•            Önceki yıllarda yaşanan kayıpların karşılanabilmesi için kamu çalışanlarının ücretlerine öncelikle yüzde 30 oranında bir zam yapılmalıdır. Bu zamdan sonra 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı içi yüzde 15, 2023 yılının ilk yarısı için yüzde 15 ve ikinci yarısı için de yüzde 15 oranında zam yapılmalıdır.

•            Üniversite mezunu tüm memurların ek göstergeleri 3.600’e çıkarılmalı, 6’ncı dereceye inen tüm kamu çalışanlarına ek gösterge verilmelidir.

•            Kamu çalışanlarına yılda bir defa yıllık izne ayrılırken bir maaş tutarında ikramiye ödenmelidir.

•            Gelir vergisi tarifesinden kaynaklanan vergi yükü artışı önlenmelidir. Tüm ücretlerin asgari ücret kadar olan kısmı vergiden istisna edilmelidir.

•            Aynı kadro ve unvanlarda çalışanlar arasındaki maaş farklılıkları giderilmeli ve eşit işi eşit ücret ödenmelidir.

•            Yıllardır artırılmayan doğum yardımı ödenekleri günün koşullarına göre yeniden belirlenmelidir.

•            Anayasa’nın çalışma yaşamı ve çalışanların haklarına ilişkin hükümleri, uluslararası sözleşmelere uygun olarak düzenlenmelidir. Grev hakkı anayasal güvenceye alınmalıdır.

•            Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamuda istisnai olması gereken sözleşmeli personel istihdamının genişletilmesine son verilmelidir.

 

CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin de açıklamaya destek vererek, Türkiye’nin dört bir yanındaki yangınlara dikkat çekti. Şevkin, orman yangınlarına karşı hükümetin yeterli müdahalede bulunamadığını savundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BİRLEŞİK, KAMU-İŞ, SENDİKASI, EYLEM, YAPTI:, SEFALET, ZAMMINA, KARNIMIZ, TOK,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı