301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Temmuz 2021 - Salı 21:05 Bu haber 502 kez okundu
 
“BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖYKÜSÜ: ADANA KOOP” KİTABI ÇIKIYOR
“BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖYKÜSÜ: ADANA KOOP” KİTABI ÇIKIYOR
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana’da 1988-2002 yılları arasında iki büyük projeyi hayata geçiren Adana- Koop’ta kuruluşundan itibaren değişik kademelerinde görev alan, ayrıldığı tarihte genel müdürü olan Yasemin Kırğıl’ın “Bir Kentsel Dönüşüm Öyküsü: Adana-Koop” kitabı yakında çıkıyor.

Tarsus Emekçi Kadınlar Kooperatifi (TekKoop) kurucusu ve danışmanlığını yürüten Yasemin Kırğıl, uzun zamandır üzerinde çalıştığı kitabı Aratos Yayınları tarafından yayınlanacak.

Yasemin Kırğıl, kitabında Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Cevat Geray gibi kentleşme konusunda ülkemizde uzman akademisyenlerin danışmanlığında Adana halkı için ucuz, kaliteli konut ihtiyacını Kent Kooperatifçiliği yapan Adana-Koop’un kuruluş öyküsü ile söz konusu kentsel dönüşümün gerçekleştirilme süreçleri anlatıyor.

Edinilen bilgiye göre, kitapta Adana-Koop’un, birçok sendika kooperatif örgütlenmesinin yanında Halk Kent ve Öğretmen Kent adıyla ürettiği kent parçaları ve konutlar Türkiye’de örnek projelerden biridir. Adana-Koop yönetimi konut inşa süreçlerinde birçok sorun ve çözüm için mücadele etmek zorunda kaldığını ifade edildi.

 Tarsus Emekçi Kadınlar Kooperatifi (TekKoop) kurucusu ve danışmanlığını yürüten Yasemin Kırğıl, yakında yayınlanacak olan kitaba dair, şunları söyledi; “Adana-Koop, Adana'da; Kooperatifçilik ilkeleri ile hareket ederek, konut yapım sürecini Kent Kooperatifçiliği bilinciyle hayata geçirmiştir  Türkiye’nin birçok bölgesinde başarılı örnekleri olan Kent Kooperatifçiliğini Adana’ya taşıyarak,  sağlıklı kentleşme, kentsel dönüşümün kooperatifler yoluyla nasıl gerçekleşebilir olduğuna en güzel örneklerden biridir”.

Yasemin Kırğıl, bu kitapla kooperatifçilik deneyimleriyle birlikte, gerçek anlamda halkçı kooperatifçiliğin temel prensiplerini de ortaya koyuyor.

 Halen kooperatifçilik alanında çalışmalarını sürdüren Yasemin Kırğıl, Tarsus’un tarımsal zenginliğinin çeşitli gıda üretimi açısından oldukça elverişli olduğunu ve kooperatif örgütlenmesiyle Tarsuslu emekçi kadınların daha fazla ekonomik ve sosyal yaşama katılarak katkıda bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

 Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanık ise Yasemin Kırğıl’ın “Bir Kentsel Dönüşüm Öyküsü: Adana-Koop” kitabının yakında çıkacağını ve kooperatifçilik gibi değerli bir konuya ilişkin bu çalışmayı yayınlamaktan mutlu olacaklarını dile getirdi.

Uğur Pişmanlık

Aratos Felsefe Dergisi

Yayın Yönetmeni

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , “BİR, KENTSEL, DÖNÜŞÜM, ÖYKÜSÜ:, ADANA, KOOP”, KİTABI, ÇIKIYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı