301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Ağustos 2021 - Pazartesi 14:19 Bu haber 212 kez okundu
 
BAŞKAN ULUDAĞ'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN ULUDAĞ'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
GÜNDEM Haberi


Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında Türk tarihinin altın sayfalarının yazıldığı ağustos ayında, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Anadolu topraklarının korunmasını sağlayan Büyük Taarruza kadar birçok zafere imza atıldığına dikkat çekti.

Ağustos ayının Türk tarihinde zaferler ayı "zaferle özdeşleşen ay"  olarak gösterildiğine dikkat çeken Başkan Uludağ, Zafer dendiği zaman Türk tarihinde hep Ağustos ayının akıllara geldiğine kaydetti. Açıklamasında Malazgirt’ten Mohaç’a, Otlukbeli Zaferinden, Çaldıran Zaferine, Mercidabık Zaferinden, Belgrad'ın fethine, Kıbrıs'ın fethinden, Sakarya Meydan Muharebesine birçok zaferin Ağustos ayına denk geldiğine dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Büyük Taarruz’la kazanılan zaferin Türk ordusunun başarısını tarihe altın harflerle yazdırdığını belirtti.

30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE BAĞIMSIZ BİR ÜLKENİN GELECEĞİNİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR”

Ülkemizin her bir karış toprağının vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan kahramanlarca kazanıldığına dikkat çektiği mesajında şu ifadelere yer verdi “ İstiklal mücadelemizin verildiği Kurtuluş Savaşı’nın seyrini ve sonucunu belirleyen, Büyük Taarruz ’un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı o anlamlı ve büyük günün adıdır 30 Ağustos. Aslında 1922’nin 30 Ağustos’unda Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zaferle, küllerinden yeniden doğacak bağımsız bir ülkenin, geleceğinin temelleri de atılmış oldu. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramı, hepimiz için bir iftihar ve gurur vesilesidir. 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, ULUDAĞ'DAN, 30, AĞUSTOS, ZAFER, BAYRAMI, MESAJI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı