301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Mart 2023 - Çarşamba 21:23 Bu haber 431 kez okundu
 
Başkan Nennioğlu'na sağlık çalışanları destek verdi
Başkan Nennioğlu'na sağlık çalışanları destek verdi
SAĞLIK Haberi


Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı ve Kurmayları Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Başkan konuşmasında, Yüreğir Devlet Hastanesi'ne dokunulmamasını, Balcalı hastanesine başka yerin gösterilmesini istedi. Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanları, Balcalı Hastanesi’nin hastanelerine taşınmasıyla kendi hastanelerinin de başka bir yere taşınması iddiasına sert çıkarak; ‘Hastanemizin taşınmasını istemiyoruz” şeklinde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlarda katıldı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin binası depremden hasar gördü. Bu nedenle hastane boşaltılarak bir bölümü Yüreğir Devlet Hastanesi’ne taşındı. Daha önce 2 kez taşınan hastane personeli tekrar hastanenin taşınması telaşı aldı. Hastanenin Özel Güney Hastanesi binasına taşınabileceğini iddia eden sağlık çalışanları Sağlık Sen Adana Şubesi öncülüğünde öğle saatlerinde hastane önünde bir araya geldi. Sağlık çalışanlarının eylemine vatandaşlarda katılarak destek verdi. Sağlık çalışanları daha önce hastanelerinin Adana Devlet Hastanesi olarak hizmet verdiğini anlattı.


TAŞINMAK İSTEMİYORUZ

 Ancak binanın yıkılmasının ardından Eski Numune Hastanesi’ne taşındıklarını ve buradan da tahliye edilerek Yüreğir TOKİ Hastanesi’ne son olarak geldiklerini belirten sağlık çalışanları, hastanelerinin bir kez daha taşınmasını istemediklerini vurguladı. Balcalı Hastanesi’nin hastanelerine taşınmasıyla Yüreğir Devlet Hastanesi’ni Akkapı’da bulunan özel hastanenin bulunduğu binaya taşıyabileceklerini savunan sağlık çalışanlarını bunu istemediklerini dile getirdi.

BALCALI TAŞINDI

Sağlık çalışanları adına burada basın açıklaması yapan Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ise, Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinin, Yüreğir Devlet Hastanesi hizmet binasına taşındığını söyledi. Depremden zarar gören bina nedeniyle bu taşınma işleminin gerçekleştiğini anlatan Nennioğlu, “Ülkemiz Cumhuriyet Tarihinde hiç görmediği salgınları ve felaketleri maalesef şu üç sene içerisinde görmüş birçok vatandaşını da bu felaketlerde kaybetmiştir. Bunlardan Koron virüs salgını üç sene önce başladığında bu görünmeyen ama bir o kadar öldürücü  düşmana karşı herkes evlerine kapanıp korunmaya çalışırken o gün herkesin hatırlayacağı üzere sağlık çalışanları bu sinsi düşmana karşı halkını müdafaa etmek için canla başla mücadelesini etmiş bu uğurda birçok arkadaşını da şehit vermiştir. Bu vesile ile o gün vefat eden bütün arkadaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına yürekten başsağlığı diliyorum” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HERZAMAN GÖREVLERİNİN BAŞINDA

Sağlık çalışanlarının kentte pandemide de depremde de görevlerinin başında olduğunu kaydeden Nennioğlu, “ Bugünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen fiziki olarak 11 ilimizi, psikolojik olarak ise bütün İllerimizi etkileyen depremlerde 40 binden den fazla canımız vefat etmiş. Binlerce insanımızda yaralı olarak bu felaketlerden etkilenmiştir. Tıpkı pandemi de olduğu gibi bu deprem felaketinde de devleti ile birlikte safların en önünde koşanların arasında sağlık çalışanlarımız olmuş, özellikle Adana İlimiz depremden etkilenen iller arasında olmasına rağmen İl Sağlık Müdüründen, temizlik personeline kadar bütün kademeleri ile anında lojistik İl pozisyonu almış ve bunu da profesyonel ekip ruhu ile üstesinden büyük bir başarı ile kalkmıştır” diye konuştu.

                   

SÜREKLİ TAŞINIYOR

Yüreğir Devlet Hastanesi’nin 6-7 yıllık süreçte sürekli taşınma işlemi gerçekleştirdiğini savunan Nennioğlu, “Bu depremler sırasında şehrimize 52 senedir hizmet veren ve şehrimiz ile özdeşleşen marka kurumumuz Balcalı hastanemiz hasar almış güçlendirilmesi yapılıncaya kadar geçici olarak yine şehrimizin kuruluş  olarak en eski hastanesi olan tarihi 1800 yılların sonlarına dayanan Yüreğir Devlet Hastanesinin bugün içerisinde olduğu binasına taşınmasına karar verilmiştir. Yüreğir Devlet Hastanemiz kuruluş olarak eski olmasına rağmen ilk binası yıkılmış bunun üzerine Hastane Eski Numune Hastanemizin boşalttığı binaya taşınmış buradan da yine şu anki binasına Numune Hastanesi Şehir Hastanesine taşınınca gelmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Hastanemiz son 6-7 sene içerisinde sürekli taşınmış çalışanlarımız bu süreçte hem maddi hem manevi olarak mağdur olmuşlardır”  şeklinde konuştu.


PERSONEL VE HASTALAR YORULDU

Personelin ve hastaların sürekli taşınan bu hastanenin durumundan yorulduklarından bahseden Nennioğlu, “Bizler Devlet büyüklerimizin bu olağanüstü günlerde almış oldukları kararları sorgulamak için buraya toplanmış değiliz. Bizler Devlet Büyüklerimizden Adana da bulunan sağlık çalışanlarında birer vatandaş olduğunu ve depremzede olduklarını alacakları kararlarda günlerdir evlerine giremeyen bu insanların nasıl etkilerinin olacağını iyi hesaplamalarını istiyoruz. Personeli ve hastaları ile sürekli taşınmaktan yorulmuş olan bu insanlar daha 20 gün evvel bütün memurlar bölgeyi terk ederken çocukları ile birlikte hastanelere gelip depremzedelere hizmet veren yiğit cefakar sağlık çalışanlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Karar vericilerin iki hastanenin taşınması ile ilgili protokolü yaparken sağlık çalışanlarının herhangi bir mağduriyetine sebep vermeyecek şekilde bunu yapmalarını talep etiklerini belirten Nennioğlu, bu talepleri şöyle sıraladı;

TALEPLER

“Yüreğir Devlet Hastanesi Binası, Cihaz ve malzemeleri ve insan kaynakları ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine bağlanarak birlikte çalışmaları sağlanabilir. Yüreğir Devlet Hastanesi Binası, Cihaz ve malzemeleri ve insan kaynakları ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine devredilerek, Yüreğir Devlet Hastanesinin 5 Ocak Devlet Hastanesine taşınmasına.  Her zaman Sağlık Çalışanlarımızın gür sesi olarak onların haykırışları olmak üzere buradayız, Bölgemizde, şehrimizde sağlık eğitiminin devam etmesi çok önemlidir Ancak çalışanlarımızın Maddi kayıplarının olmaması için ek ödeme hususunda Diğer hastanelerin gelirlerinin dahil olduğu bir havuzdan Yüreğir Devlet Hastanesi personelimize bu süreçte verilmesi en büyük talebimiz ve isteğimizdir. Bu konunun takipçisi olunacaktır.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Eğer 5 Ocak Devlet Hastanesine taşınacak ise maddi kayıpların yaşanmaması ve yeni taşınan hastaneye personel servisi vererek bu mağduriyet giderilmiş olur. Şunu bilmenizi isterim ki bu hastane Yüreğir Devlet Hastanesi’nin olup yine Yüreğir Devlet Hastanesi olarak kalacaktır. Çukurova Üniversitesi buraya taşınır ise 6-8 Mart ay içerisinde eski binalarına döneceklerdir. Bu konunun takipçisi olunacaktır. Sözlerime son verirken Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder deprem felaketinde vefat eden bütün insanlarımıza Allahtan Rahmet Yakınlarına başsağlığı dilerim ayrıca Yüce Mevlamdan bundan sonra bu Kadim millete bu tür acıları bir daha yaşatmamasını niyaz ederim.”

ALKIŞLARLA SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR

Sağlık çalışanları açıklamanın ardından taşınmak istemiyoruz şeklinde sloganlar attı. Alkışlarla son bulan eylemin ardından Sağlık Sen Heyeti yetkililerle görüşmeye gideceklerini belirterek hastane önünden ayrıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Nennioğlu'na, sağlık, çalışanları, destek, verdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı