301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Aralık 2021 - Pazar 19:28 Bu haber 313 kez okundu
 
Başkan Çay, Elmalı Kayak Merkezi çağrısını yineledi
Başkan Çay, Elmalı Kayak Merkezi çağrısını yineledi
KÜLTÜR SANAT Haberi


Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Elmalı Boğazı Kayak Merkezi’nin yapılması konusunda çağrılarını sürdürüyor.

Pozantı için çalışan hatta ilçenin tanıtımı için kendisi bizzat fotoğraflarını çekerek paylaşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay son olarak ise, Pozantı Karakışlakçı -Üskül arası memleket manzaralarını fotoğraflayarak paylaştı. Başkan Çay ayrıca Elmalı Boğazı’nda yapılmasını düşündüğü kayak merkezi projesi ile ilgilide düşüncelerini aktardı. Başkan Çay, Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan ve bölgenin en yoğun kar yağışı alan 175 bin metrekarelik bir alanının Elmalı Boğazı’nda olduğunu söyledi. Elmalı Boğazı'nın sahip olduğu bu doğal güzellikler ve imkânlar ile güzel bir proje çerçevesinde bu bölgeyi ulusal ve uluslararası turizme kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Mustafa Çay, Elmalı Boğazı’na kayak merkezi yapılması çağrısını bu yıl da yineleyerek yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hiçbir kayak merkezine kar yağmadığını ancak Elmalı Boğazı'na 30 santimetrelik kar yağdığını vurguladı. Kayak merkezi çağrısını yinelemeye devam edeceğini anımsatan Başkan Çay, “Bu bölgenin kayak merkezi olması için feryatlarım devam edecek. Şuan 30 santimetre yağdığında geldim. Yarın 50 santimetre yağdığında da hatta 1 metre yağdığında da geleceğim. Feryadımı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza duyuracağım. Elmalı Boğazı Kayak Merkezi olmalı. Bunun bir sebebi var. Adana ve Mersin sınırlarını beraber bölen, bir kısmı Tarsus'a bağlı Gülek Mahallesi sınırlarında, diğer bir kısmı da Pozantı'nın Akçatekir Mahallesi sınırlarında kalan böylesine değerli, özel ve neredeyse pisti bile hazır olan bu yerin kayak merkezi olması gerekiyor. Bunu söylerken bir hayal kurmamıştım. Burada inşaat halinde kalmış olan otel ve zamanında bazı girişimlerde bulunulmuş, krediler kullanılmış, kamp merkezi olsun diye buraya bir yatırım yapılmış ve yarım bırakılıp çekip gidilmiş. Devletin bunu artık görmesini istiyorum” diye konuştu.

Kayak Merkezi olmasını istediği Elmalı Boğazı'nın ekili bir alan olmadığına da dikkat çeken Başkan Çay, “Bu vadinin altı, kepir dediğimiz sağlam bir zeminle kaplı. Ormanın içerisinde kocaman dümdüz bir vadi. Burada sadece 'kayak merkezi yapılsın' diye diretmiyoruz. Buraya kayak pisti yapılabilir, TOKİ villalar yapabilir. Çocuklar için oyun parkları, macera sahaları yapılarak insanlara yaşam alanı oluşturulabilir. Özellikle yaz mevsiminde Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay'ın sıcağından bunalan insanlar için burada 365 gün hayat sürecekleri alışveriş merkezleri ve yaşam alanlarının oluşturulabileceği bir alandan bahsediyorum. İlk kar yağışında nasibini alan, 30 santimetreye çıkan bir kar yığını var burada. Ben Pozantı Belediye Başkanı olarak bu bölgenin sesi ve feryadı olmak istiyorum. Bunu kendim de bir vatandaş olarak sorumluluk hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Artık sesinin duyulmasını anımsatan Başkan Çay, “Arkamda güzel bir iz bırakmak istiyorum. Burasını bilmeyen, görmeyen sayın bakanlarıma, valilerime, vekillerime göstermek istiyorum. Lütfen bu sesimi duyun. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Etüt yapmaktan bir şey çıkmaz. Lütfen görevlilerinizi ve mühendislerinizi gönderin ve bu alanı inceleyin. En önemlisi de bulunduğumuz bu alan Adana, Mersin ve Niğde’ye tam 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. En güzel yanı da Ankara-Adana–Mersin Otoyolu üzerindeki Pozantı - Akçatekir gişelerinden 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bakın bu güzellik bu devletin kazancı olmalı. Burada atıl biçimde durmamalı. Bölgeye bu ekonomik krizin ve sorunların yaşandığı bir dönemde istihdam kaynağı oluşturmalı. İnsanların sadece gönlünü değil, cebini de doyurmalı. İş sahaları olmalı. Bunu söylerken bir hayalin peşinde değilim. İnanmamış ve gerçekliğini görmemiş olsam vallahi de haykırmam. Ben, bugün yağan kar 30 santimetre iken geldim, bir metre olduğunda da geleceğim ve bu feryadıma devam edeceğim. Bu feryadımın ve sesimin bir gün duyulacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.  

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Çay,, Elmalı, Kayak, Merkezi, çağrısını, yineledi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı