301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Ekim 2021 - Pazar 16:18 Bu haber 412 kez okundu
 
BAŞKAN BOĞA: “BALODAN SAĞLANAN GELİR ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DÖNECEK”
BAŞKAN BOĞA: “BALODAN SAĞLANAN GELİR ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DÖNECEK”
EĞİTİM Haberi


Güney Eğitim Vakfı’nın 27. Geleneksel Balosu’nda Candan Erçetin sahne aldı.  Adanalı şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan’a da “Güneyin İncisi” ödülü verildi.

“BİZLERİ DUYGULANDIRAN 15-20 YIL ÖNCE VAKIFTAN BURS ALAN VE İYİ KONUMLARA

GELENLERİN GECEYE KATKI SAĞLAMALARI”

Adana Güney Eğitim Vakfı’nın 27. Geleneksel Balosu Sheraton Otel’de görkemli bir şekilde gerçekleşti. Gecede ünlü sanatçı Candan Erçetin sahne aldı. Adanalı şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan’a da “Güneyin İncisi” ödülü verildi.

Salgın nedeniyle geçen yıl ertelenen baloda konuşan Vakıf Başkanı Dr. Hasan Boğa, baloda ki hedefin; vakıf üyeleri ve kentin yöneticilerini bir araya getirmek ve özellikle dar gelirli, zeki, Atatürkçü düşüncede olan üniversite öğrencilerine 27 yıldır verdikleri bursu yaygınlaştırmak ve sayısını artırmak adına destek sağlamak olduğunu söyledi.

Vakfın Kurucu Başkanı Hasan Atıcı ve yol arkadaşları başta olmak üzere şimdiye dek vakıfta başkan ve yöneticilik yapan, kadın ve gençlik kolları gibi gönüllü çalışanlara teşekkür eden Dr. Boğa, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Baloya katılanların üçte biri olan ve pandemi döneminde büyük özveriyle görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.  Vakfımız birçok sosyal ve toplumsal aktiviteler gerçekleştiriyor. Ancak en büyük amacımız, dar gelirli aile çocuklarına burs vermektir. 27 yıl içinde 3 bin 495 kız ve erkek öğrenciye düzenli ve sistemli burs dağıttık. Bu sezon 520 öğrenciye burs veriyoruz. Tüm çabamız bu sayıyı katlayarak artırmaktır. Balodan sağlanan gelir öğrencilere burs olarak dönecek. Sponsor kuruluşlara, hayırseverlere minnettarız. Bizleri en fazla duygulandıran konu, vakfımızdan 15-20 yıl önce burs alarak üniversite bitiren ve iyi konumlara gelen öğrencilerin şimdilerde baloya parasal destek sağlamalarıdır.  Evrensel Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en büyük penceredir’ sözünü kendimize şiar edindik. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak çağdaş, aydın, Atatürkçü gençlerin sayısını artırmak herkesin görevi olmalıdır.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARALAR: “VAKFA DESTEĞİM SÜRECEK”

Dr. Boğa, geçtiğimiz aylarda vefat eden kurucu üyelerden Tahsin Yıldırım’ın katkılarını ve dostluğunu asla unutmayacaklarını ifade etti. Boğa, baloda katılan ve büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere, davetlilerin keyifli gece geçirmelerini sağlayan ünlü sanatçı Candan Erçetin, vakfa her zaman desteğini sağlayan Gazeteci ve belgeselci Nebil Özgentürk, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Hürriyet Gazetesi Bölge Müdürü Erdal Fernergiz ile hayırsever sponsor kuruluşlara teşekkür etti.

Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vakfın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve beğendiğini, çağdaş ve Atatürkçü gençlere burs vermesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Vakfa desteğim sürecek” dedi.

Bu arada, “Güneyin İncisi” ödülü aynı zamanda gecede sahne alan Adanalı Şair ve şarkı yazarı Ahmet Selçuk İlkan’a verildi.

CANDAN ERÇETİN: “VAKFIN YÖNETİCİLERİ VE ÇALIŞMALARINA HAYRAN KALDIM”

Sanatçı, Candan Erçetin, 2 saati aşkın sahnede kalarak, pandemi nedeniyle özlem çeken davetlileri coşturdu. Erçetin, kendisinin de bazı dernek ve vakıf çalışmalarının içinde olduğunu, Güney Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Boğa ile yöneticilerinin ekip çalışmalarına hayran kaldığını kaydetti.

Erçetin, son yıllarda yapılacak en hayırlı davranışın eğitime, gençlere önem vermek olduğunu, bu gibi anlamlı gecelerde sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Dr. Boğa ile Erçetin birlikte şarkı söylemeleri beğeniyle karşılandı. Candan Erçetin, ayrıca şarkılarını masaları ziyaret ederek söyledi.

HAYIRSEVERLERE PLAKET

Geç saate kadar süren geceye, Zeydan Karalar’ın yanı sıra Seyhan İlçe Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Baro Başkanı Semin Gökayaz, Sağlık İl Müdürü Halil Nacar, dizi ve Film yapımcısı Adanalı Timur Savcı ve hayırseverler katıldı.

Baloda vakıfa destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi, BETA Transformatör, Eral Okulları, ALDE Kimya, Özel Türkmenbaşı Tıp Merkezi, Aydoğan Reklam, Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, Diba Organizasyon, İkies Ajans, SASU Su Ürünleri, Büyük Usta Şalgam, Gizir Gayrimenkul, Şanlı İnşaat, Cantek Mühendislik, Onatça, İşisağlam Hukuk Bürosu, Mert Restaurant, Sheraton Otel yöneticilerine plaket verildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , BAŞKAN, BOĞA:, “BALODAN, SAĞLANAN, GELİR, ÖĞRENCİLERE, BURS, OLARAK, DÖNECEK”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı