301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Aralık 2021 - Cuma 21:33 Bu haber 370 kez okundu
 
Başkan Ay’dan, çiftçilere ücretsiz su çağrısı
Başkan Ay’dan, çiftçilere ücretsiz su çağrısı
SİYASET Haberi


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a çağrıda bulunarak, genel başkanlarının vaatlerine kulak verip çiftçilere suyu ücretsiz vermesini istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Adana İl Başkanı Mehmet Ay, basın toplantısı düzenleyerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a seslendi. Parti İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Ay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;  Şanlıurfa ziyaretinde, çiftçilere yönelik yaptığı konuşmada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı verirlerse tüm çiftçilerin elektriklerini bedava vereceğini söylediğini anlattı. 

KARALAR, KILIÇDAROĞLU’NUN VAATLERİNE KULAK VERSİN

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kulak vermesini istediklerini belirten Ay, “Şuanda Şanlıurfa’da CHP’li belediye mevcut değil. Ancak Adana’da en son yapılan yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili olan Zeydan Karalar tarafından kazanılmış ve halen CHP yönetimi tarafından yönetilen bir il. Biz Zeydan Karalar’a açık çağrıda bulunuyoruz. Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çağrıya kulak vermesini istiyoruz. Çünkü Adana’mız tarımın başkenti. Tarım ilgilenen ve kayıtlı olan çiftçi sayısı 35  bin civarında, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın sayısı 30 bin civarında toplam 65 çiftçi kardeşimiz elektrik kullanıyor. Biz bu gün hiç zaman kaybetmeden kendi genel başkanının çağrısına Zeydan Karalar’ın kulak vermesini ve bu çiftçi kardeşlerimizin elektriklerini bedava sağlaması noktasında karar almasını bekliyoruz.” dedi.

ASKİ ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ SU VERSİN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a seslenen Başkan Ay, “Eğer yok Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gaf yaptığını, elektrik idarelerinin büyükşehir belediye başkanlıklarında olmadığını söylüyorsa eğer, biz bunu da kabul ediyoruz. Elektrik idaresi büyükşehir ukdesinde olmaya bilir. Genel Başkan bir gaf yapmış olabilir. O zaman Adana Büyükşehir Belediyesi ukdesinde olan ASKİ su idaresinin en azından elektrik idaresindeki mazeretlere sığınmadan derhal su ihtiyaçlarını ücretsiz karşılamalarını sağlasınlar. Bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Eğer Sayın Zeydan Karalar genel başkanının bu talebini yerine getirmeyecekse, ASKİ ile ilgili çağrımıza yanıt vermesini istiyoruz. Ama yok su çağrımıza da cevap vermeyeceklerse bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” diye konuştu.  

YANLARINDA OLUNMALI

Çiftçilerin zor zamanlarında yanlarında olunmasını isteyen Başkan Ay, “Pandemi ile birlikte dünyada tedarik zinciri bozulmuş, buna bağlı ekonomik dalgalanmalar bütün dünyada baş göstermiştir. Yaşanan bu ekonomik dalgalanmalarla ilgili hükümetimiz kamu yatırımlarına ara vermeden devam etmiştir. Şehrimizde de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ilgili bakanlarımız gereken bütün çalışmaları çok büyük bir hassasiyetle yerine getirmeye devam etmektedirler. Adana’mızda da Türkiye’de olduğu gibi çiftçi ve üreticilerimizin içinde bulunduğu zor koşullarda gereken tüm desteği hükümetimiz ve devletimiz çiftçilerimize sunmak için elinden gelen bütün çabayı göstermektedir.” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİLERE YAPILAN DESTEKLER

Çiftçilere yapılan destekleri tek anlatan Başkan Ay, “Çiftçi kardeşlerimize yapılan birkaç desteği söyleyecek olursak eğer, bunlar mazot desteği, gübre desteği, fidan desteği, pamuk soya,mısır ve ayçiçeğinde birim desteği, kırsal kalkınmada ekonomik yatırımlar desteği, buzağı desteği, anaç koyun keçi desteği, büyükbaş hayvan desteği, hayvancılık destekleri, girişimcilik destekleri, alet ekipman desteği, örtü altı üretim yapanlara destek, bioteknik mücadele desteği , organik tarım desteği, iyi tarım uygulamaları desteği, arıcılık desteği. Ak Parti kurulduğu günden buyana aziz milletimize destek vermek için gece gündüz var gücüyle mücadele etmektedir. Bir eylemin bir işin kendine göre usul ve metotları vardır. Siyasetçiler elbette ki seçim vaatlerinde bulunma haklarına sahiptirler. Ancak bu vaatlerin yalanla, dolanla bulunmaları ahlaki olarak da mümkün olmadığı gibi siyaseten de uygun düşmeyecektir.” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE YÖNETİMİNİ ELEŞTİREREK, ÇAĞRISINI YENİLEDİ

Başkan Ay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı eleştirdi.  Zeydan Karalar’a yönelik çağrılarını yenileyen Ay sözlerini şöyle tamamladı;

 “Çiftçiler Birliğini, Ziraat Odaları’nın bu konuda Sayın CHP Genel Başkanı’nın çağrısını dikkate alarak bu haklarını istemelerini talep ediyoruz. Eğer yok elektrik idaresinin kendilerinde olmadığını söylerse, ASKİ’nin kendilerinde olduğunu hatırlatıyor ve suyu bedava çağrısını yeniliyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Ay’dan,, çiftçilere, ücretsiz, su, çağrısı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı