301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Şubat 2023 - Çarşamba 21:35 Bu haber 270 kez okundu
 
Balcalı hastanesi hasarlı çıktı
Balcalı hastanesi hasarlı çıktı
SAĞLIK Haberi


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Balcalı Hastanesi Tıp Fakültesi’nin orta hasarlı çıktığını açıkladı. Yalbuzdağ: Depremzedeler eczanelerde  hiçbir ücret ödemeden ilaçlarını alabilmeli.

Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin depremden hasar görmesinin ardından peş peşe açıklamalar geldi. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Adana Valisi Süleyman Elban ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hasar gören binayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin 11 ilinde etkili olan deprem felaketi son olarak Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ni olumsuz etkiledi. Son olarak 20 Şubat tarihinde meydana gelen Hatay merkezli gerçekleşen depremlerden sonra hastanede hasarlar oluştu. Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekibinden oluşan 9 kişilik bir komisyon tarafından incelemeye alınan hastane binasının riskli olabileceği kanaatine varıldı. Bunun üzerine hastalar mağdur edilmeyecek şekilde Adana Şehir ve Yüreğir Devlet Hastanelerine önlem amaçlı nakledildi. Hastanenin Onkoloji bölümü ise farklı bir binada ve sağlam olması nedeniyle tahliye edilmedi.

REKTÖRLÜK: BİNAMIZ İNCELENDİ

 Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Rektörlükten yapılan açıklamada, “Bölgemizde bir süredir devam eden depremler nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanemiz ilk günden bu yana ilgili uzmanlar tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.

20 Şubat 2023 tarihinde Hatay merkezli gerçekleşen depremlerden sonra hastanemiz hem Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz hem de Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekibinden oluşan 9 kişilik bir komisyon tarafından incelenmiştir.

Uzmanlardan oluşan bu komisyonca aslında eski ve yıpranmış olan binalarımızın üst üste gerçekleşen depremler nedeniyle şiddetli yeni bir depreme maruz kalması halinde riskli olabileceği kanaatine ulaşılmıştır. Dolayısıyla bu risk nedeniyle hastanemizden, hiçbir hastamız mağdur edilmeyecek şekilde Adana Şehir ve Yüreğir Devlet Hastanelerine önlem amaçlı dün akşam başlayan hastalarımızın tahliyesi tüm gece devam etmiştir. Onkoloji hastanemiz bu tahliye kapsamı dışındadır” ifadelerine yer verildi.

 BAKAN KOCA: HASAR TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da Balcalı Hastanesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Adana Ç.Ü. Balcalı Hastanesinde yeni depremler sonucu orta düzeyde hasar tespit edilmesi üzerine, hastalarımızın başta Adana Şehir ve Yüreğir Devlet Hastaneleri olmak üzere, nakli tamamlanmak üzeredir. Deprem izolatörlü, yeni Güney Seyhan Hastanemizse kapasitesiyle göreve hazır” dedi.

VALİ ELBAN: HASTA NAKİLLERİ YAPILIYOR

Adana Valisi Süleyman Elban’da hastaların nakillerinin yapıldığını vurgulayarak, “Hasar tespit edilen Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde tedavi gören tüm hastaları ilimizdeki hastanelerimize güvenli bir şekilde taşıyoruz. Hastaların tamamının tedavi durumuna uygun yataklarımız hazır... Bugün tüm hastalarımızın tahliyesini tamamlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Balcalı, hastanesi, hasarlı, çıktı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı