301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Ağustos 2022 - Cuma 16:33 Bu haber 325 kez okundu
 
Av SEMİH GÖKAYAZ; "KARAR HUKUKA AYKIRIDIR "
Av SEMİH GÖKAYAZ; "KARAR HUKUKA AYKIRIDIR "
AKTUALİTE Haberi


ADANA BAROSU’NDAN SANATÇI GÜLŞEN'İN TUTUKLANMASINA SERT TEPKİ

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bir konseri sırasında imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklanma kararı verilmesine ilişkin açıklama yaptı.

 

“HUKUK SİSTEMİMİZDE HER ŞEY TERSİNE DÖNMÜŞTÜR”

Av. Semih Gökayaz, açıklamasında, " Gülşen sahne adıyla tanınan Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun 30 Nisan'da verdiği bildirilen bir konser sırasında sahnedeyken bir kişi hakkında söylediği, “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleri önceki akşam sosyal medyada yayınlaması üzerine, siyasi iktidarın kimi üst düzey yetkilileri tarafından kınanarak, şarkıcı Gülşen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işlediği iddiasından sonra savcılık makamının resen soruşturma başlatıp, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevki sonrası mahkemece tutuklanması hukuken kabul edilemez.

Tutuklamaya esas alınan sözler toplumda infial yaratmazken, verilen tutuklama kararı toplumda infial yaratmıştır. Hukuk sistemimizde her şey tersine dönmüştür.

Zira hukuk düzeninde siyasilerin etkisi ve baskısıyla yargının harekete geçip tutuklama kararı vermesi, yargının, iktidarın tamamen etkisiyle ve siyasi amaçları doğrusunda hareket ettiğini göstermektedir. Gülşen tarafından sarf edildiği iddia edilen sözler tutuklama gerekçesi olamaz. Gerek Anayasamıza gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre düşünceleri açıklama hürriyeti güvence altına alınmıştır. Diyelim ki sanatçı Gülşen, kendisine isnat edilen suçtan ceza alsa bile cezaevinde infazı mümkün değilken, tutuklamanın bir intikam aracına dönüştüğü bu kararla bir kez daha anlaşılmıştır.

Diğer yandan ulusal ve uluslararası yargısal içtihatlarımıza göre açıklanan düşünce, sarsıcı olsa dahi cebir ve şiddeti övmediği veya bunlara tahrik etmediği sürece düşünce açıklamaları ifade özgürlüğü kapsamında yer almaktadır.

Adana Barosu olarak; dünyada insan haklarının bu kadar ileri gittiği günümüzde kaçma ve delil karartma tehlikesi olmadığı açıkça bilinen, kamuoyunca tanınmış bir şarkıcının açıkladığı düşünceler neticesinde tutuklanmasını mazur görmediğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Av, SEMİH, GÖKAYAZ;, "KARAR, HUKUKA, AYKIRIDIR, ",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı