301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 22:14 Bu haber 319 kez okundu
 
ASKON BAŞKANI ÇALIŞKAN, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ VESİLEYLE BİR MESAJ YAYINLADI
ASKON BAŞKANI ÇALIŞKAN, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ VESİLEYLE BİR MESAJ YAYINLADI
EKONOMİ Haberi


Ülke tarihimize bir karabasan gibi çöken, paslı bir çivi gibi çakılan, kanlı ve bir o kadar da travmatik 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü bugün. Ülkemizin bekasına kasteden bu isyan hareketi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek ve yönetimi kendi arzuladıkları bir dünya çerçevesinde biçimlemek isteyenlerin kanlı bir gece yarısı harekâtıyla insanlarımızın üzerine bir karabasan gibi çöktü.

 

O gece, devletin kendilerine sunduğu imkânlarla palazlanan, bürokraside ve askeriyede yuvalanan, türlü rantları kullanarak büyüyen ve büyütülenlerin devleti nasıl ele geçirmeye çalışacaklarının acı bir dersi olarak demokrasi tarihimizde yerini aldı. Maalesef, bu acı ders, yüzlerce insanımızın şehadeti ve binlerce insanımızın yaralanıp gazi ünvanı aldıkları kanlı bir süreç olarak tarihsel hafızamıza kazındı.

 

15 Temmuz; dost kim, düşman kim, bunu hepimizin iyi bilmesi gerektiğini anlattı. Amerika’yla, Batı’yla, dış mihraklarla dost olunamayacağını bir kez daha ispat etti. Zalimle işbirliğinin, zalimle her türlü ortaklığın sonunda bize karşı sinsi bir plan olarak, hain bir darbe girişimi olarak döneceğini ortaya koydu. Milli ve yerli olmanın bu milletin kurtuluşu olduğunu yazdı. İman ve inancın ne denli büyük bir hazine olduğunu bize yeniden hatırlattı. Ilımlı İslam projesi ve dinler arası diyalog’ un küresel sinsi bir proje olduğunu haykırdı. 15 Temmuz; bize kendiniz olun, özünüze dönün... Batı’nın değil, kendi tarihimizin yörüngesinde kalmamızın mesajını verdi.

 

Batı açıktan toplumumuzun, ahlaki ve manevi değerlerini de erozyona uğratmaya başladı. Dinsizliği, ahlaksızlığı yaygınlaştırarak, manevi değerlerimizi hedef alıp şuursuz bir nesil yetiştirmek istiyor. Müslümanlar olarak bu tür oyunlara aldırış etmeden 15 Temmuz’da ülkemize sahip çıktığımız gibi Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız ve uyanık olmalıyız.

 

İnsanlarımızın üzerine tankları, topları, makineli silahları çeviren bu darbeci anlayışı halkımız, atalarının yaptığı gibi Kuvay-ı Milliye ruhuyla geri püskürtmüştür, Ömer Halisdemir gibi göğsünü kurşunlara siper eden kahraman Mehmetçiklerimizin demir iradesi, tankların önüne kendisini atan, kurşunlara karşı duran halkımızın sokaklarda, caddelerde bu darbeci anlayışa dur diyebilmesi, ülkemizin silahla imtihanının kazanılmasını sağladı. Netice itibariyle “Milletin”in dediği olmuştur. “15 Temmuz, ihanet şebekelerine rağmen, bu milletin sahip olduğu tankı, topu, tüfeği değil, asıl gücünün inançlı ve imanlı gençliğidir." Tarihi söz ile iman ateşini hiçbir zaman söndürülemeyeceğini bir kez daha göstermiştir”.

 

15 Temmuz darbesinin yıl dönümünde demokrasimizin kazandığı bu cepheyi kesinlikle unutmamak, insanlarımızın hafızasında diri tutmak, Ülkemizin bekasına kastedenlere bir daha geçit vermemek adına tarihe çok önemli bir “Zafer” olarak not düşmeliyiz.

 

Bu uğurda Hak mücadelesi veren, milli duygularla vatanını can siperane savunan yediden yetmişe herkesten Allah razı olsun… Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASKON, BAŞKANI, ÇALIŞKAN,, 15, TEMMUZ, DEMOKRASİ, VE, MİLLİ, BİRLİK, GÜNÜ, VESİLEYLE, BİR, MESAJ, YAYINLADI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı