301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Eylül 2021 - Pazar 22:24 Bu haber 198 kez okundu
 
ASKERİ-SİVİL HER TÜRLÜ DARBEYİ VE DARBECİLERİ LANETLİYORUZ
ASKERİ-SİVİL HER TÜRLÜ DARBEYİ VE DARBECİLERİ LANETLİYORUZ
SİYASET Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi,  12 Eylül askeri darbesinin Türkiye’nin aydınlık geleceğini çaldığını ve TBMM’nin kuruluşuyla başlayan demokrasi mücadelesine ağır hasar verdiğini söyledi. 12 Eylül karanlığının sürdüğünün altını çizen Çelebi, “Çağdaş bir uygarlık hedefiyle Büyük Önder Atatürk ve mücadele arkadaşları tarafından kurulan laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlığa mahkum eden darbecileri ve darbeci zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz” dedi. CHP Adana İl Başkanı Çelebi, 12 Eylül askeri darbesinin 41.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbeyle birlikte ülkenin demokrasi mücadelesinin ve toplumsal barışının ağır yara aldığını aktardı.

DARBENİN ACI BİLANÇOSU

Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren’in başında olduğu askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin ardından resmi rakamlara göre 650 bin kişinin gözaltına alındığını, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini 14 kişinin cezaevlerindeki açlık grevlerinde, 171 kişinin sorgularda ve cezaevi işkencelerinde öldüğünü, TBMM’nin ve siyasi partilerin kapatıldığını, partilerin genel başkanlarının gözetim altına alınıp yargılandığını, 14 bin kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığını, gazetelerin de 300 gün boyunca yayın yapamadığını dile getiren Çelebi, “Sadece bu veriler bile darbenin vahşi ve karanlık yüzünü açıkça ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

12 EYLÜL KARANLIĞININ SİMGESİ

Darbe sonrasında 517 kişiye verilen idam cezasından 49’unun uygulandığını hatırlatan Çelebi, 18 yaşından küçük olduğu için yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in 12 Eylül karanlığının simgesi olduğunu vurguladı. Çelebi, “12 Eylül darbesiyle yıllar boyunca inşa edilen demokratik yaşam, hak, hukuk, adalet olgusu ortadan kaldırılmış; baskıya, zulme, işkenceye dayalı bir korku düzeni kurulmak istenmiştir.  Esareti hiçbir zaman kabul etmeyen, özgürlüğüne düşkün olan halkımız bu yolla dizginlenip, sindirilmeye; düşünen değil itaat eden, örgütsüz bir toplum yaratılmaya çalışılmıştır” diye konuştu.

CHP DARBELERİN KARŞISINDA DEMOKRASİNİN YANINDADIR

12 Eylül karanlığının Cumhuriyet karşıtı emperyalist güçler ve yerli işbirlikçilerinin önünü açtığını ifade eden Çelebi, “15 Temmuz’u gerçekleştiren Fetö benzeri terör örgütlerinin ve bu tür zihniyetlerin en büyük dayanağı 12 Eylül olmuştur. 12 Eylül darbesini 1970’li yıllarda CIA’nin Türkiye Şefi olan Paul Henze, ABD Başkanı Jimmy Carter’a “Bizim çocuklar başardı” diye haber vermişti. Aradan 38 yıl geçtikten ve gizlilik kararları kalktıktan sonra darbeciler ile emperyalist güçler arasındaki ilişki bu belgelerle deşifre olmuştu. Partimiz, kuruluşundan itibaren bağımsızlık mücadelesi içinde olmuş, emperyalizme karşı mücadele vermiş ve demokrasiye inanmıştır. CHP her zaman darbelerin karşısında, demokrasinin yanındadır! Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ülkemizin ve partimizin kuruluş ilkeleri doğrultusunda mücadeleye devam edeceğiz.

ASKERİ-SİVİL HER TÜRLÜ DARBEYİ VE DARBECİLERİ LANETLİYORUZ

Darbelerin Türkiye’ye zarardan başka hiçbir şey getirmediğinin altını çizen CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “12 Eylül karanlığından kurtuluşun tek yolu gerçek anlamda hak, hukuk ve adaletin tesis edildiği demokratik bir Türkiye’den geçiyor. 12 Eylül’ü gerçekleştirerek ülkemizin aydınlık gelecek mücadelesine ket vuranları bir kez daha lanetliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak askeri-sivil her türlü darbenin karşısında, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelemizi yurtsever halkımızla sonuna kadar sürdüreceğiz ve Cumhuriyetimizi 2.Yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağız ” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASKERİ-SİVİL, HER, TÜRLÜ, DARBEYİ, VE, DARBECİLERİ, LANETLİYORUZ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı