301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Eylül 2021 - Pazartesi 16:17 Bu haber 293 kez okundu
 
ASİM’DEN EMNİYETE VE BELEDİYELERE ÇAĞRI
ASİM’DEN EMNİYETE VE BELEDİYELERE ÇAĞRI
GÜNDEM Haberi


ASİM EYLÜL AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MAHMUT ERASLAN: KOLLEKTİF AKILLA HEM VATANDAŞLARIMIZIN HEM DE ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMELİYİZ

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) aylık olağan toplantılarında yeni eğitim öğretim yılı ve Adana trafiğini gündemine alarak çözüm önerileri sundu.

Adana’da yaklaşık 50 STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu, kentin en büyük sivil toplum platformu ASİM’in eylül ayı toplantısı Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Hak-İş ve Hizmet-İş Adana Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda bugün başlayan eğitim-öğretim sezonu ve okulların açılmasıyla birlikte yaşanacak trafik sorununa vurgu yapıldı.

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "2021-2022 eğitim-öğretim dönemi başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize ve eğitim çalışanlarımıza hayırlı olsun. Okulların yüz yüze açılıyor olması önemli ancak daha önemlisi çocuklarımızın sağlığının korunmasıdır. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının uygulanarak salgın hatalıktan koruyabiliriz ancak alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da korumamız gerekir. Şimdiden okul önlerinde ne olduğu belli olmayan lüks araçlarla adeta cirit atan bir gurup türedi. Adana Valiliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden beklentimiz çocuklarımızın ruhsal sağlığını ve güvenliğini koruyacak tedbirleri bir an önce alınmasıdır. Özellikle uyuşturucu tacirleri ve istismarlara karşın her türlü tedbiri almalı ve bu tedbirlere en sıkı şekilde uyulmalıdır" dedi.

Okulların açılmasıyla birlikte Adana’da yaşayan vatandaşların kronik sorunlarından birisi olan trafik çilesinin de başlayacağına vurgu yapan Eraslan; "Pandemi sürecinde belediyelerimiz maalesef üzerlerine düşeni yapmadı. Alt yapı sorunumuz ile birlikte üst yapı sorunlarımız da baş gösterdi. Bitmeyen köprüler, yapılmayan yollar, Adana’nın kamburu olan bir metro hattı ve diğer eksikliklerle birlikte trafik Adanalı için çok büyük bir sorun. Bu sorunların çözülmesi için özellikle belediyelere büyük iş düşüyor. Bununla birlikte otoyol bağlantı yollarının bir an önce bitirilerek hizmete açılması lazım ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuzlar Köprüsü de bir an önce tamamlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ASİM bileşenİ STK Başkan ve temsilcileri de görüşlerini bildirdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASİM’DEN, EMNİYETE, VE, BELEDİYELERE, ÇAĞRI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı