301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Aralık 2021 - Pazar 19:43 Bu haber 285 kez okundu
 
Altuntaş, Ötağçenin Sakinleri’ni imzaladı
Altuntaş, Ötağçenin Sakinleri’ni imzaladı
KÜLTÜR SANAT Haberi


‘Ötağçenin Sakinleri’ adlı öykü kitabının yazarı Kubilay Altuntaş, Artika Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluşarak, yazın dünyasındaki çalışmalarını anlattı.
Karahan Kitabevi tarafından yayınlanan kitabın yıllarca büyük emek verilerek hazırlandığını dile getiren yazar Altuntaş, kitaba adını veren Ötağçenin Sakinleri öyküsünde zor koşullarda yaşayan bir ailenin başına gelenleri güldürü öğeleriyle anlattığını vurguladı.
Altuntaş, “Yazarlık insanın kanına girince başucunuzda bir kalem, bir kağıt bulunduruyorsunuz ve gece uyanıp karanlıkta bile not alma gereği duyuyorsunuz. Bu öyküleri okuyunca yılların birikimini de satırlarda göreceksiniz. İmza etkinliğime katılıp, böyle önemli bir günümde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi
İmza gününe konuşmacı olarak katılan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Mustafa Özke de öykü yazarı Kubilay Altuntaş’ın, Köy Enstitülü, eğitimci, yazar babası Turan Altuntaş’ın damarından yürüyerek, eserlerinde geçmişle geleceği sentezleyip, Çukurova’nın dil zenginliğini yaşattığını söyledi.
Yazar Mehmet Taşar ise yazar Kubilay Altuntaş’ın toplumcu gerçekçi öykülerinde yöresel sözcükleri çok rahat kullanmasının kaleminin gücünü gösterdiğini dile getirerek, bundan sonraki yazın hayatında başarılar diledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Altuntaş,, Ötağçenin, Sakinleri’ni, imzaladı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı