301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Ağustos 2023 - Cuma 16:49 Bu haber 475 kez okundu
 
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi
ASAYİŞ Haberi


İş insanı çiftten kötü haber... Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün akşam Yunanistan'ın Leros adası açıklarında kaza geçirdi. Botla kayalıklara çarpan karı-koca yaralandı.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, tatil için gittikleri Yunanistan’da kaza geçirdi.

Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı Latiko adlı Malta bayraklı yatlarıyla Leros Adası’nda tatildeydi.

Edinilen bilgiye göre Bodrum’a 22 mil uzaklıktaki Leros Adası açıklarında demirli teknelerinden akşam yemeği için zodyak botla kıyıdaki bir restorana giderken kayalıklara çarptı. Yaralanan çift Leros Hastanesi’ne kaldırıldı.


Sabancı ailesinin sahip olduğu Latiko adlı yat

ÇOCUKLAR SON ANDA ATLADI

Entübe edilen Ali Sabancı’nın durumunun ağır olduğu, eşinin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Zodyak botun camlarının kırıldığı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın yüzünün yara aldığı belirtildi.

Ali Sabancı Leros’ta bulunan bir hastanede İstanbul’dan getirilen özel bir ekip tarafından ameliyat edilip entübe edildi.

İç organlarında hasar olan Sabancı çifti, Bodrum’a getirildi. İlk müdahalenin ardından çift, deniz ambulansı ile Turgutreis Marina’ya getirildi.

Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı’ndan hava ambulansı ile İstanbul’a, Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Bodrum’da tedavi altına alınan Vuslat Doğan Sabancı da daha sonra İstanbul’a sevk edildi.

Atatürk Havalimanı’na iniş yapan ambulans uçaktaki Vuslat Doğan Sabancı, ambulansla Şişli’de bulunan özel hastaneye sevk edildi.


SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre kaza sırasında çiftin çocukları Şevket Emrecan ve Kaan Ali de yanlarındaydı, iki isim kazadan hemen önce denize atlayarak yara almadan kurtuldu.


Ali Sabancı’nın Leros’ta entübe edildiği öğrenilirken, çift fotoğraftaki ambulans tekne ile Bodrum Turgutreis Limanı’na getirildi.

YUNAN MEDYASI DA HABER YAPTI İSİM VERMEDİ

Yunan medyasında yer alan haberlerde, üç yabancıyı taşıyan bir teknenin kaza yaptığı ve yolcuların yaralandığı belirtildi.

Malta bandıralı teknenin kaza yapmasından sonra yaralılardan ikisinin ilk yardım botuyla diğerinin ise Yunan Sahil Güvenlik ekipleriyle Leros Hastanesi’ne nakledildiği belirtildi.


Çift, Bodrum’a getirilirken Ali Sabancı’nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda çifti bekledi. Hayırlı Sabancı’nın oldukça üzgün olduğu görüldü.

ESAS HOLDİNG VE DOĞAN HOLDİNG AÇIKLAMA YAPTI

Esas Holding’den deniz kazası geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.” ifadeleri yer aldı.


Ali Sabancı’nın İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’ne getirildiği sırada yoğun güvenlik önemleri alındı.

Doğan Holding de benzer bir açıklama yaptı: “Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.”


Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul'a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

YUNAN MAKAMLARINDAN AÇIKLAMA

Yunanistan Sahil Güvenliği de kazayla ilgili açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi: “Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi.

İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar, Leros Hastanesine götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye’ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği’ne devredildi.” 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ali, Sabancı, ve, Vuslat, Doğan, Sabancı, kaza, geçirdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı