301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ağustos 2021 - Salı 21:54 Bu haber 527 kez okundu
 
“ALEVİ ARAP TOPLUMU’NA YÖNELİK IRKÇI ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ”
“ALEVİ ARAP TOPLUMU’NA YÖNELİK IRKÇI ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ”
AKTUALİTE Haberi


Adana Alevi Platformu’na üye 17 dernek, bir internet sitesinde E.Y.’nin kaleme aldığı Alevi Arap toplumu ile Nusayrileri hedef alan yazıya tepki gösterdi. Platform Sözcüsü, Akkapı Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Cömertpay, Heykelli Park’ta düzenlenen açıklamada, “Arap Alevileri dolayısıyla tüm Alevi toplumunu küçük düşürmeye çalışan, siyasal tutumunu ırkçı bir anlayışa dayandıran bu şahsı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Cömertpay, gazeteciliğin toplumun değer yargılarına önem veren, bütünleştirici, yapıcı eleştirilerle toplumu yönlendirmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bilinmelidir ki, bizler ülkemizin neresinde yaşanırsa yaşansın her türlü ırkçılığın, yobazlığın ve kafatasçılığın karşısında olacağız. Toplumu ayrıştıran ve bölen bir yaklaşım sergileyenlerle her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanmak üzere saklı tutuyoruz. İnsanların toplumsal özelliklerini, ırksal özelliklerine indirgeyen ve bu indirgemede kendince aşağılama yolunu seçen bir yobazlığa set çekiyoruz karşı duruyoruz.”

Arap Alevi toplumunun Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında ülkenin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için büyük gayret sarfettiğini dile getiren Cömertpay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurtuluş yıllarındaki varoluş mücadelesinde bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına kural ve kaidelerine tüm kesimlerin değer yargılarına dini inançlarına karşı saygı gösteren, kendi inançlarını geleneklerini ve göreneklerini kimseye zarar vermeden gösterişten uzak gerçekleştiren, öğrencilere yoksullara kucak açan ve Adana başta olmak üzere ülkemizin her bölgesine yayılmış bilim insanı akademisyen, doktor, belediye başkanı öğretmen mimar-mühendis şehir plancısı ve daha sayabileceğimiz birçok değeri ile ülkesini geleceğe taşımaya çalışan iş insanlarıyla üretim ve istihdama büyük katkı sunan toplumumuzu kimsenin yaralamaya çalışmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Açıklamaya destek veren dernekler şöyle; Alevi Kültür Derneği, Akkapı Kültür Derneği, Ehlibeyt Vakfı, Akdeniz Vakfı, Dersimliler Derneği, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği, Sivas Serinyayla Dayanışma Kültür Derneği, Yüreğir Cemevi, Arap Halkları Araştırma Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Karayusuflu Eğitim Kültür  Derneği, Kayışlı Eğitim Kültür Derneği, Vartolular Derneği, Ulamlılar Derneği, Hacıbektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan şubesi, Şakirpaşa Cemevi, Karataş Cemevi.

Bu arada açıklamaya, CHP milletvekilleri Orhan Sümer, Ayhan Barut ile Burhanettin Bulut ile eski CHP milletvekili İbrahim Özdiş de destek verdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “ALEVİ, ARAP, TOPLUMU’NA, YÖNELİK, IRKÇI, ANLAYIŞI, ŞİDDETLE, KINIYORUZ”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı