301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Mart 2023 - Çarşamba 19:00 Bu haber 320 kez okundu
 
AKDAM 25 yaşında
AKDAM 25 yaşında
AKTUALİTE Haberi


Adana Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi Derneği, kuruluşunun 25.yılını kutluyor…

Hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı, yaşam alanlarına yönelik baskıların azgınlaştığı; toplumun yarısını oluşturan kadınlara eşitlikçi olmayan aile düzeninin dayatıldığı günümüzde; toplumun tüm kesimleri büyük sıkıntılarla karşı karşıya.

Ekonomik krizin yanı sıra Kahramanmaraş merkezli ve toplam 11 İl’i etkileyen deprem felaketi 13 milyona yakın insanımızı derinden etkilerken, binlerce canımıza mal oldu, onbinlerce binada hasara yolaçtı. Hala yaralarımızı sarmaya uğraştığımız bir dönemde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

Adana Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi Derneği Başkanı Münire Dağ yaptığı açıklamada; kadınların sorunlarının çözümü için 25 yıla bir çok proje sığdırdıklarını belirterek, öncesinde koronavirüs ve son olarak da deprem felaketinin sorunları daha da artırırken, çözümü noktasında işleri zorlaştırdığına dikkat çekti.

Başkan Münire Dağ, “25 yıla çok işler sığdırdık. Onlarca proje gerçekleştirdik. Binlerce kadına eğitim verdik. Kadına yönelik şiddeti, kadınların hak ve hukukunu, 6284 sayılı Kadının Korunması Yasası’nı, İstanbul Sözleşmesi’ni anlattık. Dertlerini dinledik. Sorunlarının çözümü için çabaladık, gönüllü avukatlarımızla-psikologlarımızla, sosyal çalışmacılarımızla problemlerine -dertlerine derman olmaya çabaladık. Çare bulmaya çalıştık. Her ne kadar pandemi ve sonrasında deprem felaketi işimizi zorlaştırsa da biz AKDAM olarak elimizden geleni yapmaya gayret ettik ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Adana Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi Derneği’nin 25 yılda çok önemli çalışmalara imza attığına değinen Başkan Dağ; “Nice yıllara AKDAM. Derneğimizin bugünlere gelmesinde katkısı bulunan, emek veren bütün arkadaşlarımıza, dostlarımıza selam olsun” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AKDAM, 25, yaşında,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı