301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ocak 2022 - Cuma 21:05 Bu haber 282 kez okundu
 
Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Yarar'dan teklif
Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Yarar'dan teklif
SİYASET Haberi


AK Parti Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Yarar, Seyhan Belediyesi’nin hali hazırdaki kadrolar ve ihtiyaca binaen ihdas edilecek yeni kadrolar için vakit kaybetmeden Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açmasını istedi.

Yarar, Seyhan Belediye Meclisi’nde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasa’nın 49. maddesi ile 657 Sayısı Devlet Memurları Kanunu’ndaki kariyer ilkesini hatırlatan Yarar, devletin memurlarına yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanını sağladığını kaydetti. 
 
30 Mart 2021 tarihinde yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nın düzenli olarak yapılması hakkında karar alındığını kaydeden Ahmet Yarar, şunları kaydetti:
“Belediyemiz, en son 13 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen unvan değişikliği sınavına katılım göstermiştir. Bu sınavın üzerinden de 3 yıl geçtiği görülmekte bahse konu karara mugayir bir durumun oluştuğu anlaşılmaktadır. Arz ettiğim mer'i mevzuattan da anlaşılacağı üzere, belediyemiz Yönetimine düşen vakit kaybetmeden Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını açarak memur arkadaşlarımızın önündeki bu tıkanıklığı gidermektir. İnsan kaynağımızın etkin ve verimli şekilde kullanılması için kariyer basamaklarında ilerlemek isteyen memur arkadaşlarımızı motive etmemiz, onların gelişiminde olumlu olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, emek sarf etmiş, alanında uzmanlaşmış bu arkadaşlarımızın hakları olan mühendislik, teknisyenlik benzeri kadrolarına atayarak, uzmanlık alanlarına uygun şekilde görevlendirmek belediyemiz işlerinin yürütülmesinde faydalı olacaktır. 3 Eylül 2021'de Belediye Meclisimiz tarafından çeşitli kadrolar ihdas edilmiştir. Hali hazırdaki kadrolar ve ihtiyaca binaen ihdas edilecek yeni kadrolar için vakit kaybetmeden Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılmalıdır.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ak, Parti, Meclis, Üyesi, Ahmet, Yarar'dan, teklif,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı