301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Şubat 2022 - Salı 22:17 Bu haber 734 kez okundu
 
AGD üyelerinden Yitrak Herzog açıklaması
AGD üyelerinden Yitrak Herzog açıklaması
DÜNYA Haberi


Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, İsrail Cumhurbaşkanı  Yitrak Herzog’un Türkiye gelmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Yatsı namazı sonrası Adana Ulu Cami önünde bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi üyeleri yağmura rağmen basın açıklaması yaptı. Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, hazırlanan basın metnini okudu. İslam alemi ve mazlum tüm coğrafyanın her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ettiğini dile getiren Beyaz, zulmün ve terörün tüm yüzlerini görünen zamanlardan geçildiğine dikkat çekti. Atılması gereken adımların atılmasının gecikmesinin vebalinin büyük olduğuna anlatan Beyaz, her yerde bir yakarış, bir feryat yürekleri sızlattıklarını vurguladı.

Mescidi Aksa’nın her gün terörist İsrailliler tarafından basıldığına dile getiren Beyaz, “Müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ediliyor.  Terörist İsrail’in işgalleri sebebiyle Müslüman yurdu her gün kan ağlıyor. Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in başı Yitrak Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması Türkiye Müslümanları için ancak bir utanç sebebidir. Müslüman milletimizin yüzyıllardır İslam Alemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalması, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir” dedi.

Endişelendiklerinden bahseden Beyaz, “Yıllar önce Şimon Perez’in Millet Meclisimizde yaptığı konuşmanın hala sızısı yüreklerimizde iken, Yitrak Herzog’un Türkiye’ye nasıl bir teklif veya tehditle geleceği ise bizleri endişelendirmektedir.    İki devletli çözüm önerileri ile gündeme gelen Herzog, çözümlerin değil terör faaliyetlerinin öncülerindendir. Müslümanların hangi sorununa çözüm bulmuştur, Mescidimize yapılan hangi saldırıyı önlemiştir. Tek yaptıkları ellerindeki sermaye ve medya gücü ile Müslümanları sıkıştırmaktır. Siyonist lobilerin ve Dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. Görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir.  ” şeklinde konuştu.

Yitrak Herzog’un Türkiye gelmesini istemediklerini söyleyen Beyaz, “Maalesef bizim cumhurbaşkanımızın daveti ile geliyor. Gelirken Hamas ile aramıza mesafe koymamız şartı ile geliyor. Buradan başta ülkemiz idarecileri ve tüm Müslüman ülke liderlerine sesleniyoruz. “Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün”. Aynı şekilde Müslüman halkların Filistin davasına gerekli önemi vermemesi ise ayrı bir vakadır. Filistin davası için gayret göstermek İmanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından AGD üyeleri cami önünden sessizce ayrıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AGD, üyelerinden, Yitrak, Herzog, açıklaması,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı