301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ağustos 2021 - Pazartesi 21:07 Bu haber 413 kez okundu
 
ADANASPOR'UN İDDİALARI ASILSIZ
ADANASPOR'UN İDDİALARI ASILSIZ
SPOR Haberi


Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürü Umut Karaöz, Adanaspor Kulübü’nün, “Kulüp doktorumuza, maç öncesi stada girişte çeşitli bahanelerle işini zorlaştırma ve gözaltı işlemi yapılmaya çalışılmıştır” yaptığı açıklama ve bu konuyla ilgili çıkan haberlere açıklık getirerek, tamamen asılsız olduğunu ifade etti.
 

“KARTI YOKTU”
Spor Şube Müdürlüğü’nde spor basını ile bir araya gelen Umut Karaöz, kulüp doktoru olduğunu belirterek stada giriş yapmaya çalışan şahsın üzerinden kulüp çalışanı olduğuna dair hiçbir kart çıkmadığını belirterek, “Geçen maçta  gündeme geldi. Kulübün çalışanı da olsa dahi kulüpte çalıştığına dair kartı olması zorunludur. Bu zorunluluktan dolayı, arama yapan arkadaşlar bilemediği için kulüple alakası ispatlanamadığından içeri giremeyecektir… Kim kulübün doktoru, kim kulübün bilmem nesi bilemezsin. Onun için, stada gelen vatandaşların kartlarını göstermesi gerekir. Belgeleyemiyorsa yapılacak bir şey yok. Güvenlik açısından ve 6222 sayılı kanuna göre de yasak. Onun için de kulüplerimiz de çalışanlarına kartların dağıtsınlar” diyerek, konuya açıklık getirdi.


“3 AYDIR ÇALIŞIYORUZ”
2021-2022 futbol sezonunu 2 hafta önce açtıklarını söyleyen Spor Şube Müdürü Umut Karaöz, “Süper Lig’de Adana Demirspor, 1. Lig’de ise Adanaspor’umuz var. İki takımımıza da başarılar dilerim” şeklinde iyi dileklerde bulundu. Ligler başlamadan 3 ay öncesinden, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin başkanlığında çalışmalar yaptıklarını da hatırlatan Karaöz, stadyuma giden yollar dahil, fiziki yapısı, taraftarların geçiş yerleri (izinsiz atlamalara karşı) tespitinin yapılarak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.


“TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ”
Lig başladığında en büyük sorunun trafik olduğunun altını çizen Karaöz, “O da sayın Emniyet Müdürümüz Doğan İnci’nin girişimleriyle aşıldı. Şu an, stadyuma giriş çıkışlarda herhangi bir problem yok. Sezonu açtık, biz de Spor Şube olarak kendi çalışmamızı yaptık. Geçen yıl pandemi vardı, seyircimiz yoktu. Bu yıl, TFF’nin kararıyla yüzde 50’lik bir seyirciye kapılar açıldı. İlk maçımız Beşiktaş hazırlık maçıydı. Orada eksiklerimizi gördük. Sonrasında Fenerbahçe maçı ile lige başladık. Burada asıl amacımız, maç öncesi, maç anı ve sonrası güvenliği sağlamak” dedi.


Maç öncesi misafir takımın hava alanına gelmesiyle görevlerinin başladığını belirten Karaöz, “Misafir takımın  oteline gelmesi, antrenmana gitmesi sırasında güvenlik bizim spor şubeye ait. Ev sahibi olarak hepsini ayarlıyoruz” diyerek çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, görev tanımlarının “6222 sayılı Sporda Şiddet Kanuna” göre yürüdüğünü söyledi.


“MİSAFİR TAKIM BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE”
Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaların da baz alındığını kaydeden Karaöz, “Gelen bütün takımlar, bizim başımızın üstünde, hepsi bizim misafirimizdir. Bütün güvenlikleri bize ait” diyerek güvence verdi.
Spor Şube olarak sosyal medyayı yakından takip ederek, tedbirlerini de aldıklarını belirten Umut Karaöz, “Taraftarlarımıza karşı, herhangi bir hakaret ve provokasyonlara karşı önlemimizi alıyoruz. Çağrılara karşı önlemleri alıyoruz. 6222 sayılı kanuna göre de işlemleri tek tek yapıyoruz” diyerek, her türlü çıkması muhtemel olaylara karşı temkinli ve tedbirli olduklarının altını çizdi.


Taraftarlara karşı her zaman nazik ve kibar olduklarını vurgulayan Spor Şube Müdürü Umut Karaöz, “Taraftarlarımız kapılarda beklemesin, işler hızlansın diye içeriye erkenden alıyoruz. Zaten, hiçbir taraftar grubunun dışarıda beklemesi bizim işimize gelmez. Bundan dolayı bir sıkıntımız yok. Arama noktalarının fazla olması taraftarlarımızın iyiliği için. Ancak, son zamanlarda çıkan “Polis taraftarları bekletiyor, içeri almıyor” yönündeki haberler de asılsızdır. Çünkü, TFF’nin yayınladığı talimatnamede, HES kodları olmayanların ve 12 yaş altı çocukların maça girmesini yasaklıyor. 12 ve 19 yaş arasındaki kişilerin 48 saat önce HES kodlarını almak zorunluluğu, aşı olmayanların maça alınmama zorunluluğundan dolayı bir takım Passolig’de maalesef sıkıntılar oluyor. Bunları yerine getirmeyen taraftarlar içeri alınmadı, çünkü yasaktı. Sisteme göre eksiği olmayanları ise emniyet teşkilatı bekletmedi. Üzerimize düşen görevi yaptık. Ancak bu teknik konular bizim dışımızda olan konular. Bu yüzden, bekletildik yönündeki şikayetleri de kabul etmiyoruz” dedi.


“KİMSEYİ MAĞDUR ETMİYORUZ”
Otopark konusuna da açıklık getiren Karaöz, “Sayın Emniyet Müdürümüz Doğan İnci’nin talimatıyla, stadyumda görevlendirilen bin 1400 polisin araçları ile maça gelmesi yasaklandı. Gelirlerse otopark dolar. O zaman taraftara yer kalmazdı. Sayın Müdürümüzün talimatıyla, görevli polisler servisle stada geliyor. Otoparka, kapasitesinin aldığı kadar vatandaşlarımızı alıyoruz. Kimseyi de mağdur etmiyoruz. Çünkü, kendi emniyet teşkilatı mensubu polis arkadaşlarımızın bile otoparkı kullanması yasak. Bu yüzden, otoparkla ilgili şikayetleri de kabul etmiyoruz” diyerek teşkilat olarak yaptıkları özveriye vurgu yaptı.


“A VE B TAKIM AYRIMI YAPMIYORUZ”
Spor Şube olarak, “6222 sayılı Sporda Şiddet Kanunu’nu” uyguladıklarına ifade eden Karaöz, “Kanunu, herkese karşı eşit şekilde uyguluyoruz. A veya B takım diye ayırım yapmıyoruz. A veya B takımın seyircisine de ayırım yapmıyoruz. Biz her zaman meslek etiğimize göre; adalet, tarafsızlık, dürüstlük ve liyakat esaslarına göre hiç kimseye, kanunlar dışına çıkıp da ayrımcılık yapmadık. Çünkü, kanunlar karşısında herkes eşittir” diyerek net konuştu.


“TARAFTAR MAĞDUR OLMASIN DİYE KAPILARI ERKEN AÇIYORUZ”
Taraftarlara da çağrıda bulunan Spor Şube Müdürü Umut Karaöz, taraftarların stada rahat girmeleri için erkenden kapıları açtıklarını söyledi. Yığılma olmasın diye her türlü tedbirin alındığına da dikkat çeken Karaöz, “Maç günleri sabah yaptığımız toplantıda Federasyonla istişare yapıp, yığılmaların olmaması için kapıların erken açılmasını sağlıyoruz. Sıcak havalarda taraftarların mağdur olmasını istemiyoruz. Taraftarların bunu bilmesini istiyoruz” diyerek bilgilendirdi.


“EKMEĞİN ARASINA TORPİL KOYAN VAR”
Spor müsabakalarına gelen taraftarlara da çağrıda bulunan Karaöz, 6222 sayılı Sporda Şiddet Kanununa göre, nelere dikkat etmeleri konusunda bilgiler verdi. Mutlaka Passolig kartlarının olması gerektiğinin altını çizen Karaöz, “Taraftarlardan, yasak olan eşyaların, taşınması yasak olan yanıcı, patlayıcı, kesici olan aletlerin yanında getirmemelerini istiyoruz. Adam, bir avuç bozuk para ile geliyor… Bu kadar çok bozuk para ile niye gelir, atmak için geliyordur. Biz taraftardan bozuk para getirmemesini istiyoruz. Şişe suyu getirmemelerini istiyoruz. Yine, yanında bir avuç anahtarlıkla gelenler oluyor. Ekmeğin arasına torpil koyan taraftarlar var. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsunlar. Çünkü, onların yaptıklarından dolayı hiç kimse mağdur olmasın. Sayın Müdürümüz Doğan İnci spora aşık, sporu bilen bir insan. Bayanlara, yaşlılara, çocuklara herkese karşı çok bilinçli… O yüzden de, güvenlik açısından da detaylı aramaların yapılmasını ama nazik olunmasını istiyor. Biz de, kendi etik kurallarımıza göre; vatandaşlara karşı hep duyarlı olduk, yol gösterdik” dedi.


“KAMU MALINA ZARAR VERMESİNLER”
Adana’nın güzel bir şehir olduğunu, kentte birlik ve beraberlik istediğini ifade eden Spor Şube Müdürü Umut Karaöz, konuşmasına şöyle devam etti: Maçlara kadınlarımızın gelsin istiyoruz. Huzurlu bir maç izlesinler istiyoruz. O yüzden, maçlara gelirken stada zarar vermesinler, içerideki lavaboları kırmasınlar. Kapıları zorlamasınlar. Bu tür eylemler kamu malına zarar veriyor. Passolig’lerini mutlaka güncellesinler. Mutlaka ama mutlaka HES kodlarını güncellesinler. Sistemden, stada girip giremeyeceklerini kontrol edip öyle maçlara gelsinler. Boşuna kalabalık yapmasınlar. Biz Adana Emniyeti olarak her zaman saygınlığımızı koruduk, kimseye ayrımcılık yapmadık, yapmayacaktır. 6222 sayılı kanuna da uyacağız.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADANASPOR'UN, İDDİALARI, ASILSIZ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı