301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Aralık 2021 - Salı 22:25 Bu haber 251 kez okundu
 
Adana Tabip Odası Uyarıyor!
Adana Tabip Odası Uyarıyor!
SAĞLIK Haberi


Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Yönetim Kurulu olarak yaptıkları haftalık toplantıda halkı uyararak “Kış aylarındayız. Omicron Varyantı ölümcül. Lütfen aşınızı olun, korunma tedbirlere devam edin” dediler.

OMİCRON VARYANTI DAHA BULAŞICI

Adana’nın Türkiye genelinde vaka sayısı oldukça artan illerden biri olduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada tüm dünyayı kasıp, kavuran Omicron varyantının diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğunu, hem de antikorlardan daha az etkilendiğini, bu özelliklerinden dolayı; aşılanan veya hastalığı daha önce geçirmiş kişilerden Kovid-19’un gelişmesine ve dünya genelindeki olguların hızla artmasına neden olduğunu söyledi.

‘OMİCRON ’ BİLİM İNSANLARINCA TAM OLARAK ÇÖZÜLMEDİ

Pandemiden dolayı toplumun çok yorulduğunu ama virüsün mutasyon geçirmeye devam ettiğini, her geçirdiği mutasyonda daha bulaşıcı olduğunu, Omicron varyantının Avrupa’da çok yaygınlaştığının altını çizen Uzm. Dr. Menteş, “Özellikle İngiltere’deki vakaların yarısı Omicron varyantıdır. Delta varyantı ilk çıktığı dönemde Türkiye’de bir kaç kişide görülmüş sonra sayıları hızla artmıştı. Günümüzde Omicron varyantı yine bir kaç kişide görüldü ama önümüzdeki günlerde bütün varyantların Omicron olma ihtimali var. Bu nedenle aşı sırası gelenlerin mutlaka aşılanması gereklidir. Özellikle aşılarını 2 doz Sinovac bırakanlar şu an aşısız sayılırlar. Son aşılarını yaptırdıktan sonra 3 ay geçtiyse biran önce 3. doz aşılarını yaptırsın. 2 doz Sinovak 3. doz’u Bionteck yaptıranlar da bir an önce 2. doz Bionteck aşılarını yaptırmalılar. 2 doz Bionteck olanların üzerinden 3 ay geçti ise 3. doz Bionteck yapılması gereklidir. 2 doz Sinovak üstüne 2 doz Bionteck aşı yaptıranlara şuan için her hangi bir şey düşünülmemektedir. ‘Omicron’ bilim insanları tarafından tam olarak çözülemediği için bildiğimiz çare; mevcut aşıları yaptırmalı ve maske, mesafe, hijyen gibi korunma tedbirlerine mutlaka uymalılar. Omicronun DNA’sı ve yapısı çözüldükçe gelecekte Omicron varyantına karşıda aşı geliştirileceği inancındayız. Şuan için mRNA aşılarının bu varyanttan da koruduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple tüm halkımızı uyarıyoruz; kış aylarındayız herkesin aşı yaptırması şarttır ve gereklidir.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Tabip, Odası, Uyarıyor!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı