301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Şubat 2023 - Cuma 21:08 Bu haber 473 kez okundu
 
Adana Sağlık-Sen Sağlık çalışanların sesi oldu
Adana Sağlık-Sen Sağlık çalışanların sesi oldu
SAĞLIK Haberi


10 İli kapsayan Kahramanmaraş kaynaklı deprem bölgesine ilk koşanların başında Adana Sağlık-Sen başkanı Bekir Nennioğlu ve ekibi geldi. Asrın en büyük afetinde 10 ilin çok büyük hasar aldığı birçok vatandaşların şahadet şerbeti içtiğini, Adana’nın da 700’e yakın kaybı olduğunu, Gözyaşlarını bir tarafa bırakarak deprem bölgesine sağlık alanında lojistik destek konusunda insanüstü bir gayret gösterdi. Adana Şehir Hastanesi, Adana Seyhan Devlet Hastanesi, Adana Çukurova Devlet Hastanesi, Yüregir Devlet Hastanesi, Kozan Devlet Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi ve 10’a yakın alanda kurulan sahra hastanelerinde birçok depremzede vatandaşların tedavi edilerek devletin gücünün Htirildiğini söyledi. 

Adana Sağlık-Sen Başkanı ve ekibi hemen olay yerine giderek ellerinden gelen desteği sağladılar. 
Başkan Nennioğlu; “Adana'da birçok kamu kurumunda çalışan memurlar deprem riskinden dolayı işyerlerine gidememekte ya şehirden ayrılmış ya da bir yakınlarına sığınmış durumdalar, ancak ne hikmetse aynen pandemi de olduğu gibi, bugünde sağlık çalışanlarımız sanki onlar depremi yaşamamış gibi, sanki onların evleri hasarlı değilmiş gibi, sanki onların arkada bıraktıkları çoluk çocukları yokmuş gibi, hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmetlerine devam etmişlerdir.
İşte bizde Sağlık-Sen Adana şubesi olarak böyle bir zamanda Devletinin gücünü halkına gösteren deprem bölgesinde bulunan bütün sağlık çalışanlarımıza üçer maaş ikramiye verilmesini, yakınlarını kaybeden sağlıkçı kardeşlerimize 6 ay ücretli izin verilmesini, başka bölgelerden gelecek olan gönüllü sağlık çalışanlarımızın da OHAL kapsamına alınarak 
fazla maaş verilmesini istiyor, sağlık çalışanlarımızın pandemi de duyuramadıkları seslerini yetkililerin artık bugün duymalarını istiyoruz.” Diye konuştu. 

ASM’DE GÖREV YAPAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI
Başkan Nennioğlu; ‘Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları canla başla her daim her zaman hastalarının yanında olmuştur. Kendileri de depremzede olmasına rağmen hasarlı bir binalarda hizmet vermektedir. Ancak bazı hekimlerimiz hasarlı binaların sağlam raporunu alamadığından hastalara hizmet vermekte sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik ve İklindirme Bölge Müdürlüğünden bir an önce raporlarının verilmesini istiyoruz.
En önemli konu ise depremden etkilenen ve Ohal ilan edilen 10 ilde görev yapan Aile Hekimleri ile ilgili; deprem olduğu andan itibaren performans sisteminin negatif olarak uygulanmayacağı ile ilgili yazı yazılmasına rağmen HYP (Hasta yönetim platformu) ve teşvik ödemesine esas olan günlük hasta poliklinik sayısının dikkate alınmaması gerektiğine dair bir açıklama ve resmi yazının açıklanması gerekmektedir. Konu ile ilgili yetkililerden beklentimiz budur.” Diyerek depremde canla başla çalışan sağlık çalışanlarının da birer depremzede olduklarının altını özenle çizdi. 
10 ili kapsayan sarsıcı depremde onlarca doktor, hemşire, sağlık çalışanlarının olduğunu da hatırlatarak şunları söyledi. 

TEŞEKKÜRLER 
“Ülkemizi derinden sarsan asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinin 10 ili kapsayan, hemen sonrasında kendi canlarını ve cananlarını hiçe sayarak göreve koşan sağlık çalışanlarımızı bu kadar olumsuzluğun arasında bir nebzede olsa rahatlatmak ve morallerini yükseltmek için hastane kapılarını çalışanlarımızın çocuklarına ve yakınlarına açan Başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Halil Nacar’a ve Başhekimimiz Prof. Dr. Süleyman Çetinkunar olmak üzere bütün hastane idaremize temizlik ve yemek konusunda desteğini en başından beri esirgemeyen ISS ve diğer firmalarımıza bütün sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum...” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Sağlık-Sen, Sağlık, çalışanların, , sesi, oldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı