301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Kasım 2023 - Cuma 22:08 Bu haber 196 kez okundu
 
Adana’nın ilk patika yarışı Varda Ultra Trail’de 8 ülkeden 750 sporcu yarışacak
Adana’nın ilk patika yarışı Varda Ultra Trail’de 8 ülkeden 750 sporcu yarışacak
SPOR Haberi


Büyükşehir ana sponsorluğundaki yarışların Adana’nın tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Başkan Zeydan Karalar, “Varda Ultra Trail, kent sporuna ve tanıtımına katkı sağlayacak.”

Adana Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez organize edilen ve Belemedik Tabiat Parkı, Kapıkaya Kanyonu, Çakıt Vadisi, Milli Parklar ve Varda Köprüsü’nü içine alan Uluslararası Varda Trail Koşusu, 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’da yapılacak.

Yarışla ilgili basın toplantısı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yarış Direktörü Polat Dede ve diğer organizatörlerin katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

3 ayrı parkurda İngiltere, Rusya, Tacikistan, Kırgızistan, Katar, Beyaz Rusya, Ukrayna ve Türkiye’den; 70’i yabancı 750 sporcunun yarışacağı Varda Ultra Trail; Adana Büyükşehir Belediyesi Ana sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu, Adana Running Club ve Rossist Event iş birliğiyle düzenleniyor.

Pozantı Belemedik’te start alacak yarışa katılacak 250 sporcu trenle, Kapıkaya Kanyonu’nda start alacak sporcular ise, başlangıç noktalarına otobüsle götürülecek.

Yarış Direktörü Polat Dede, dünyada ilk defa yarışmacıların trenle başlangıç noktasına götürüleceğini söyledi. Dede, yarışmanın her yıl tekrarlanarak daha geniş kitlelere hitap edeceğini ve Adana turizmine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

SPOR KENTİ ADANA YOLUNDA İLERLİYORUZ

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve güvenlik personeliyle, yarışmanın sorunsuz yapılabilmesi için yoğun çalışacağını belirterek, Adana’nın çok farklı özellikleri ve güzellikleri bulunduğunu, bunlara “Spor Kenti Adana” özelliğini eklemek istediklerini ve birçok spor organizasyonuyla bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini bildirdi.

Koşunun 10 Kasım’dan bir gün sonra yapılacak olmasının da çok anlamlı olduğunu anlatan Başkan Zeydan Karalar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek evrensel ve önemli bir mesaj vermiştir. Bizim spora bakış açımız da bu penceredendir” dedi.

VARDA ÖNEMLİ VE GÜZEL BİR COĞRAFYA

Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: "Varda Köprüsü ve Kapıkaya Konyonu dünyanın en önemli kültür varlıklarından. Varda Köprüsü çok kritik zamanda yapılmış, harika bir yapıt. Bölge sadece fotoğraflamak için bile dünyanın birçok yerinden turist çekebilecek bir coğrafya. Koşuya yurt içinden ve dışından bu kadar sporcunun katılması da gösteriyor ki; bu etkinlik önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek.”

70 sporcunun katılacağı 76 km’lik Ultra Trail Koşusu 07.30’da Kapıkaya Kanyonu girişinde, 250 sporcunun katılacağı 27 km’lik Train Trail Koşusu 10.30’da Belemedik Tabiat Parkı’nda, 430 sporcunun katılacağı 14 km’lik Bridge Trail Koşusu 10.30’da Kapıkaya Kanyonu girişinde başlayacak.

Organizasyonunun ödül töreni 12 Kasım Pazar günü saat11:00'da Adana Tren Garı önünde yapılacak.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’nın, ilk, patika, yarışı, Varda, Ultra, Trail’de, 8, ülkeden, 750, sporcu, yarışacak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı