301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Kasım 2022 - Pazartesi 20:58 Bu haber 292 kez okundu
 
Adana jandarmasından 8 bin 176 internet sitesine erişim engeli
Adana jandarmasından 8 bin 176 internet sitesine erişim engeli
ASAYİŞ Haberi


Adana’da jandarma ekiplerinin çalışmasıyla Eylül ve Ekim aylarında internet üzerinden farklı suçlar işlendiği belirlenen 8 bin 176 internet sitesine erişim engeli kararı aldırıldı.

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şubesince Eylül ve Ekim aylarında internet yoluyla işlenen suçların tespiti, takibi ve engellenmesine yönelik çalışma yürütüldü.

Bu çerçevede vatandaşların kredi kartı bilgilerini, şifrelerini ve sosyal medya hesaplarını ele geçirilmek maksadıyla oluşturulan 7 bin 727 adet internet sitesi, 7258 Sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet ettiği belirlenen 202 adet internet sitesi ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 226 (müstehcenlik) ve 227 (fuhuş) maddelerine muhalefet ettiği belirlenen 240 adet internet sitesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine kamuoyunu yanıltıcı, haksız ve olumsuz algı oluşturucu yayın yaptığı tespit edilen 7 adet internet sitesi tespit edilerek erişime engellenmesi sağlandı.

Öte yandan, sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli suçlar işlediği belirlenen 111 şüpheli hakkında da adli işlem başlatıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, jandarmasından, 8, bin, 176, internet, sitesine, erişim, engeli,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı