301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Şubat 2023 - Pazartesi 21:46 Bu haber 293 kez okundu
 
ADANA İHH MİLLETİMİZİN YANINDA
ADANA İHH MİLLETİMİZİN YANINDA
AKTUALİTE Haberi


ERASLAN; "MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİMİZLE YARALARIMIZI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan; "Hepimizi derinden etkileyen bu büyük felaketin ilk anından itibaren gerek arama kurtarma çalışmalarımızla gerekse depremzedelere yönelik maddi ve manevi desteklerimizle milletimizin yanında olmaya çalıştık" dedi.

Yüzyılın Felaketi olarak adlandırılan aralarında Adana’nın da bulunduğu Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adana İHH, hem şehrimizde hem de deprem bölgelerinde çok önemli hizmetler yaptı.

Bu büyük felaketin ilk anından itibaren sahada olduklarını ifade eden Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eraslan; "4.17’de gerçekleşen depremin ilk anından itibaren yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. 90 kişiden oluşan Adana İHH Arama Kurtarma ekiplerimiz 5.30’da enkazdan vatandaşlarımızı çıkarmaya başladı. Onlarca vatandaşımızı enkazdan sağ olarak kurtardık. Bununla birlikte milletimizin de desteğiyle hem Adana’da hem de değer deprem bölgelerinde ayni ve nakdi yardımlar yaptık. Devletimizin kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışarak yaralarımızı sarmak için çok büyük bir gayret sarf ettik. Çadırda kalan ailelerimizle tek tek ilgilenerek maddi manevi ihtiyaçlarını tespit ettik. Vatandaşlarımızın hem gıda, hem barınma hem de kişisel ihtiyaçlarının temin edilmesini sağladık. Şuana kadar 43 kamyon/kamyonetle bölgeye yardımlarımızı ulaştırdık" dedi.

Ayni ve nakdi yardımların yanında depremzedelerin psikolojilerinin düzeltilmesi ve hayata yeniden adapte olabilmesi için de önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan açıklamasında; "Alanında uzman gönüllülerimizle Psikososyal Destek ekipleri oluşturarak başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bununla birlikte depremde hayatını kaybeden insanlarımız için de Kur’an-ı Kerim okutup dualar ettik" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından 10 ilde ölümlerin olduğunu ancak acısını tüm ülke olarak yaşadığımızı sözlerine ekleyen Eraslan; "Allah hiç kimseye bir daha böyle büyük bir felaket yaşatmasın. Gerçekten çok acı tablolarla karşı karşıya kaldık. Günlerce uyuyamadığımız zamanlar oldu. Şimdi yaraları sarma zamanı. Milletimizle el ele verip, onların bağışlarıyla depremzede vatandaşlarımıza bir umut olmaya devam edeceğiz" dedi.

Adana İHH Arama Kurtarma ekiplerimizden 8 kişilik ekip Hatay’da arama kurtarma faaliyetlerini sürdürürken yardım ekipleri de tüm illere vatandaşların yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Ayrıca depremin yaşandığı diğer illerden Adana'ya vatandaşlarımıza da yardım başvurularını alan dernek, bağışçıların da destekleriyle depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADANA, İHH, MİLLETİMİZİN, YANINDA,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı