301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Aralık 2020 - Pazartesi 16:12 Bu haber 544 kez okundu
 
Adana’da parlak zihinler kodluyor
Adana’da parlak zihinler kodluyor
AKTUALİTE Haberi


Adana Valiliğinin öncülüğünde başlatılan kodlama aktivitelerini daha etkili ve yaygın hale getirebilmek amacıyla Adana’da 6 anaokulunda “Parlak Zihinler Kodluyor“ eTwinning projesi başlatıldı.

Kuruculuğunu Akkapı Anaokulu öğretmenlerinden Kübra Gül Çolak ve İsmail Hazar Anaokulundan Nurten Arslansarı‘nın yaptığı projeye Mimar Melahat Öngen Anaokulundan Kevser Yanar, Akkapı Anaokulundan Gülsüm Eynallı, Mümine Hatun Anaokulundan Duygu Kazan ve Gizem Mart,  İsmail Hazar Anaokulundan Seval Ataş, Lalezar Anaokulundan Nurşen Akgöz ve Zeytinli Ortaokulundan Simge Keçe katılıyor.

Proje faaliyetlerini yürüten 9 anaokulu öğretmeninin çalışmalarını kodlama eğitiminin öneminin bilincinde olarak çalışmalarını yürüttüğü bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kodlama ve robotik faaliyetlerinin önemi günümüz dünyasında her geçen gün daha fazla anlaşılmakta ve küçük yaşlardan itibaren kodlama eğitiminin önemi her geçen gün daha fazla vurgulanmaktadır. Geleceğimizin temeli olan çocuklarla kodlama geleceğinin temellerinin atılması amacıyla proje sürdürülmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde önemi tartışmasız okul öncesi kurumlarında kodlama eğitimi yapılırken Adana’daki öğretmenler de bu bilincin gerisinde kalmayıp Valiliğimizin de öncülüğünde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Projemizi yürüten öğretmenlerin ve projenin en büyük hedefi; çocukların hem günlük yaşantılarında çevrelerinde yaşananları daha iyi görebilmeyi, anlamayı, yorumlamayı ve yapılanları sıraya koyarak problem çözebilmeyi hem de bilgisayar üzerinde kodlama yapabilmeleridir. Böylece çocuklara günlük yaşam becerisi kazandırıp hem de teknolojinin verimli kullanımını arttırmayı hedeflemektedirler.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, parlak, zihinler, kodluyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı