301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Aralık 2021 - Çarşamba 21:55 Bu haber 303 kez okundu
 
Adana’da öğretmenler iş bıraktı
Adana’da öğretmenler iş bıraktı
EĞİTİM Haberi


Adana’da Eğitim İş Sendikası’na bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Atatürk Parkı içerisinde sabah saatlerinde bir araya gelen Eğitim İş Üyesi öğretmenler burada halaylar çekti. Ardından basın açıklaması düzenlendi. Öğretmenler adına Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Seher Emre söz alarak, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, taleplerini aktardı.

Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, önceki dönem genel başkanı Orhan Yıldırım ise öğretmenlerin taleplerine dikkat çekti. İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istediklerini söyleyen Yıldırım, “Yıllardır yok edilen meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, görev tanımlarının yapılmasını, angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz.” dedi.

Yıldırım talepleri şöyle sıralamaya devam etti;
“Üniversitelerimizde bilimsel, idari ve mali özerklik istiyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği yeni nesiller için çağdaş, bilimsel, laik, ulusal ve kamusal bir eğitim istiyoruz. Gün umutsuzluğa kapılma, kendini çaresiz ve güçsüz hme günü değildir. Gün dayanışma günüdür, gün mücadele günüdür.

Biz eğitim emekçileri, bugünün gerçekliğini TÖS’ten TÖB-DER’den Köy Enstitülerinden devraldığımız tarihsel mirasla şekillendireceğiz. Büyük Usta Nazım’ın dediği gibi, ağır ellerimizi toprağa basıp doğrulacağız. Bugün burada bulunan ve iş bırakma eylemimize destek olan tüm eğitim emekçilerini de selamlıyoruz. Tüm haklarımızı elde edene kadar, eğitim emekçilerine insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Açıklamanın ardından öğretmenler halaylar çekmeye devam etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, öğretmenler, iş, bıraktı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı